Archief voor mei, 2012

Exclusief interview: Terug- en vooruitblikken met Pieter Huistra

Gepost door Martin red. woensdag 30 mei 2012 | 21:45 uur

Naast oud-trainer Ron Jans die bij Standard Luik aan het werk gaat, heeft ook Pieter Huistra inmiddels een nieuwe werkgever gevonden om zijn goede bedoelingen te delen. De op 10 mei door FC Groningen ontslagen Huistra gaat voor één jaar aan de slag bij De Graafschap. In een interview kijkt hij terug en vooruit op zijn verleden en toekomst.

Lees verder »

Interviews

Van Veldhoven: “Interesse in Nicklas Pedersen klopt”

Gepost door Martin red. woensdag 30 mei 2012 | 21:33 uur

Voetbal International meldt vandaag dat Nicklas Pedersen volgend seizoen vrijwel zeker in het rood-gele shirt van KV Mechelen zal spelen. Harm van Veldhoven werd vorige week aangesteld als nieuwe hoofdcoach van de Belgische club en de nieuwe trainer hoopt nog zeker op de komst van drie spelers: Pedersen is daar één van.

Lees verder »

Transfernieuws

Leonard Nienhuis neemt geen genoegen met plaats achter Luciano

Gepost door Martin red. woensdag 30 mei 2012 | 20:52 uur

Lange tijd werd gedacht dat de aan Veendam verhuurde doelman Leonard Nienhuis de opvolger zou worden van Brian van Loo als tweede keeper. Hier kan echter een streep door worden gezet: ”Ik neem geen genoegen met de rol van tweede keeper” aldus Nienhuis tegenover RTVNoord.

Lees verder »

Clubnieuws

Stefano Magnasco mogelijk naar FC Groningen; Jeroen Veldmate twijfelt nog steeds

Gepost door Martin red. woensdag 30 mei 2012 | 20:34 uur

FC Groningen is volgens ferplei.com in Zuid-Amerika op zoek naar dé rechtsback die al vele jaren niet voetbalt bij de Trots van het Noorden. De 19-jarige Stefano Magnasco heeft inmiddels een ‘onweerstaande bieding’ mogen ontvangen uit Groningen en hoopt snel zijn koffers te mogen pakken voor een reis naar het Noorden van Nederland.

Lees verder »

Clubnieuws

FC Groningen kan Søren Rieks verblijden met bod

Gepost door Martin red. dinsdag 29 mei 2012 | 22:12 uur

Eindelijk kunnen we een vervolg geven aan ons artikel over de 25-jarige Søren Rieks van het Deense Esbjerg FB. De baltechnicus wil zijn carrière graag vervolgen in Nederland (lees: FC Groningen) of België. ”Dit is mijn eerste prioriteit en ik hoop dat het zal gebeuren” aldus de Deen tegenover Tipsbladet.dk.

Lees verder »

Transfernieuws

Pedersen verlaat met blessure training Deens elftal

Gepost door Martin red. maandag 28 mei 2012 | 18:05 uur

Het is nog even afwachten of Nicklas Pedersen straks in de poule waar Oranje ook speelt zal ‘schitteren’ in het shirt van het Deens elftal. De aanvaller van FC Groningen heeft de training met zijn landgenoten vandaag voortijdig moeten verlaten met een blessure.

Lees verder »

Clubnieuws

FCGroningenBlog.nl organiseert EK pool, doe mee!

Gepost door Martin red. zondag 27 mei 2012 | 12:59 uur

Het EK voetbal 2012 komt eraan! Op 8 juni 2012 gaat het voetbalspektakel van start in Polen en Oekraïne. Nederland treft de volgende landen in de poulefase: Duitsland, Portugal en Denemarken. FCGroningenBlog.nl heeft voor jullie een heuse EK 2012 pool georganiseerd.

Lees verder »

FCGroningenBlog.nl

Topclubs Italië willen Granqvist, “Kassa” voor de FC?

Gepost door Martin red. zaterdag 26 mei 2012 | 22:59 uur

Afgelopen zomer maakte Andreas Granqvist een transfer van de Trots van het Noorden naar Genoa CFC. De kans dat de verdediger daar maar één jaar speelt, is groot: op dit moment is er belangstelling van veel Italiaanse topclubs uit de Serie A. Wat betekent dit voor de clubkas van FC Groningen?

Lees verder »

Transfernieuws

Hans Nijland: ”Transfer Nicklas Pedersen bijna rond”

Gepost door Martin red. donderdag 24 mei 2012 | 22:32 uur

Een nieuwe trainer, fraaie aankopen en een vertrek van Nicklas Pedersen: Een topweek? Volgens David de Vries, FC Groningen-watcher van VI, meldde Hans Nijland tijdens een forum in Rolde het volgende: ”We zijn bijna rond over transfer Nicklas Pedersen”. We gaan er vanuit dat David dit niet verzint.

Lees verder »

Transfernieuws

FC en VVV akkoord over transfervergoeding Holla

Gepost door Martin red. donderdag 24 mei 2012 | 21:11 uur

VVV-Venlo kan vrijwel rekenen op een definitieve komst van de 24-jarige Danny Holla. Volgens het DvhN heeft FC Groningen een overeenstemming bereikt met VVV-Venlo over de transfervergoeding voor de middenvelder. Het wachten is op het ‘ja’ woord van Holla.

Lees verder »

Transfernieuws