Column 26: FC Groningen staat net op tijd weer met beide benen op de grond

Gepost door Gerard red. maandag 29 april 2013 | 13:03 uur

Afgelopen zaterdag speelde FC Groningen een dramatische uitpot tegen PSV Eindhoven. Na 45 minuten stond het al 5-0 en een monsterscore leek in de maak. Gelukkig redde de FC in de tweede helft nog de eer door twee treffers te maken, waardoor de eindstand nog enigszins meeviel. Na afloop was ik teleurgesteld over de prestaties, maar misschien was deze nederlaag ook wel goed. We staan nu met twee belangrijke wedstrijden weer met beide benen op de grond. En dat is misschien niet zo slecht gezien de play-offs die steeds dichterbij komen.

Het spel in de eerste helft was beschamend. Na vier gewonnen wedstrijden op rij dachten veel mensen dat een stunt in Eindhoven mogelijk was. Niets bleek minder waar. We werden compleet weg gespeeld en PSV stond terecht met 5-0 voor. David Texeira werd nog voor rust door de trainer geslachtofferd, die Maikel Kieftenbeld als vervanger in het veld bracht. Nu heb ik al eens gezegd dat ik geen grote fan ben van Texeira, maar ik kon geen touw aan deze wissel vastknopen. De gedachte achter de wissel is begrijpelijk, meer mensen op het middenveld, maar om dan Kieftenbeld erin te brengen? Kieftenbeld is het toonbeeld van de huidige selectie van de FC dit seizoen. Slap, geen creativiteit, traag en bovendien geen slimme voetballer. Dan had je net zo goed Kirm een linie terug kunnen zetten.

Na rust moest Robert Maaskant plaatsnemen op de tribune, nadat hij in de rust bij scheidsrechter Ruud Bossen zijn beklag had gedaan over enkele beslissingen. Ook zou Ruud Bossen vlak na de eerste helft nog gedold hebben met PSV aanvoerder Mark van Bommel, waar onze trainer zich aan ergerde. Nou is Ruud Bossen inderdaad een aandachtsgeile, enge en machtsbewuste glazenwasser die al vaker het bloed onder mijn nagels deed wegkruipen en ook in deze wedstrijden maakte hij her en der fouten, maar wat Maaskant op dat moment deed, was gewoon niet slim. Dit is niet de eerste keer dat de trainer een aanvaring heeft met de scheidsrechter en juist nu we twee belangrijke wedstrijden krijgen met het oog op de play-offs, had onze trainer beter moeten weten. Ironisch genoeg ging het in de tweede helft beter met FC Groningen, al lag dat natuurlijk ook deels aan het spel van PSV. Lees ook over de voordelen van correct voeding.

Al met al was de wedstrijd tegen PSV een grote teleurstelling. De enige speler die nog misschien recht heeft op een voldoende was Michael de Leeuw, die met twee doelpunten de eer voor FC Groningen redde. Ook Michael de Leeuw is echter een verhaal apart, want eerlijk gezegd is dat geen speler voor de ’10′ positie. Daarvoor komt hij teveel creativiteit en gogme tekort. De Leeuw is meer het type dat hangend naast de spits dient te spelen en zodoende zijn doelpunten kan maken. Dat laatste kan de 26-jarige natuurlijk meer dan goed en het zou me dan ook niet verbazen als er interesse van andere clubs zou zijn voor De Leeuw.

Komende speelronde wacht dus VVV-Venlo. Op het oog een makkelijke drempel richting de play-offs, maar onderschat ze niet. De Venlonaren vechten nog tegen degradatie en zullen tijdens deze wedstrijd met volle inzet strijden. Venlo heeft daarnaast eigenlijk hetzelfde probleem als FC Groningen, namelijk het maken van doelpunten. Ze hebben met Nwofor wel een doelgerichte speler, dus is het aan Virgil van Dijk om de Nigeriaan te stoppen. Ook Linssen en Van Haaren zijn spelers waarvoor het uitkijken geblazen is. Nee, deze wedstrijd heb je nog niet gewonnen. Daarom is het goed dat we een pak slaag hebben gekregen van PSV. We weten waar we aan toe zijn.

Als laatste wil ik het hebben over de mogelijke financiële injectie waar Dick Heuvelman het vorige week over had. We zouden binnenkort fantastisch nieuws te horen krijgen van Hans Nijland door middel van een persconferentie. Ik hoop van harte dat Essent eindelijk de geldkraan opendraait, zodat we komende zomer onze selectie kwalitatief kunnen versterken met creativiteit, snelheid en scorend vermogen. Voorlopig heb ik nog mijn twijfels over Essent als hoofdsponsor. Nu ze gestopt zijn met het sponsoren van schaatsen, zouden ze de FC financieel gezien op weg kunnen helpen. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het misschien beter om binnenkort ook afscheid te nemen van de energieleverancier. FC Grunn: pas en gas d’rop!

 • Raad dit aan op Facebook
 • Deel dit op Google +
 • Tip on Hyves
 • Tweet dit!
 • Print dit

Column

38 Reacties op “Column 26: FC Groningen staat net op tijd weer met beide benen op de grond”

 1. diego zegt:

  kirm verdiend ook wel een beetje eer aan die 2 goals van de leeuw.
  beide goals ging goed werk van kirm aan voor af 2 goeie assists

  Beantwoorden
 2. berend botje zegt:

  Heb eerlijk gezegd nooit aan een stunt gedacht,daarvoor wordt er bij lange na niet goed genoeg gespeeld!mede met behulp van die pisvee fan bossen was de wedstrijd snel gespeeld,en die kwakman ohhh wat een slome!wat mij betreft snel ruilen met botteghin of luijxs…
  hoe zit het nu met die financiele injectie??vast weer hoog uit de toren blazen van nijland

  Beantwoorden
 3. Tim zegt:

  Ik noem dit geen column, dit is een nabeschouwing waarin iemand z’n persoonlijke meningen door laat schemeren. Voegt werkelijk niets toe, oud nieuws en slap geouwehoer.

  Beantwoorden
  • Rob Roy zegt:

   Helemaal gelijk,Tim. Deze Gerard is geen column schrijver maar een vervelend oud wijf die meent met af en toe een stukje flauwekul te schrijven de ogen op zich gericht te houden. Nabeschouwingen die rechtstreeks gekopieerd worden van Boerenmacht en FCGOnline, dat is wat er gebeurd met deze site.Waardeloos!!!!! dus.

   Beantwoorden
 4. kees zegt:

  @ Gerard red. Idee van jou om Kirm een linie terug te laten spelen, dan had je die goals dus niet gemaakt. Verder was het slippery grasveld in het nadeel van de FC spelers, ze konden slecht starten en keren. Op de bank hadden we niet veel beters, dwz aan ervafren potige mannen die die lampjes een zet konden geven. Ja Sparv dan, maar die ligt ook zo makkelijk op zijn gat.

  Kan best zijn dat ze iedereen (teeveel) taken hebben meegegeven, maar iedereen wist van te voren dat alles van die Dolle Dries zou uitgaan, en hoe hij zich altijd laat dûkelen in/rond de 16?

  Mijn mening is, dat het een onfris stelletje is daar in Eindhoven, compleet met die bejubelde van Bommel. Modderworstelen zou een betere sport zijn voor die Poot-igen!

  Beantwoorden
 5. Rob Roy zegt:

  Deze blog is sinds 29 april 2013 te 13:03 zo dood als een pier.Geen nieuwe items en geen reacties.Is dit het roemloos einde van een blog die ruim 19 maanden heeft gefunctioneerd en de supporters van de FC Groningen van info heeft voorzien?
  Mocht dit zo zijn dan wens ik de redactie op voorhand veel succes in hun verdere doen en laten.
  Groet,Rob Roy.

  Beantwoorden
 6. appie happie zegt:

  Pffff

  Beantwoorden
  • berend botje zegt:

   Klopt wel ja Appie,ouwe zeur ist.
   Play offs halen vandaag en dan tegen twente….misschien finale tegen H,veen?maar die voorrondes europa league of je daar zo blij mee moet zijn…

   Beantwoorden
   • kees zegt:

    Ben je daar nou zo vroeg voor opgestaan? zal de uitslag je ook niet zijn meegevallen… Geen reden i.i.g. om de vlag uit te steken. Maar daar zijn weer andere redenen te over voor! Voor al die ouwe zeuren die zo dom waren om in de oorlog vervolgd te worden…of zo? Treiteren/nawijzen en fascistoïde gedrag liggen zooo dicht bij elkaar!

    Beantwoorden
    • berend botje zegt:

     ik heb nog wat leuks om voor te leven kees,jonge kinderen!houd je fit.in tegenstelling tot rr. steeds van die sikkeneurige antwoorden en gefrustreerde reacties overal op te geven…wordt je toch niet goed van,blijf dan gewoon weg hier!
     Nee was een waardeloze wedstrijd maar staan toch een plekje hoger…nog even play offs meepakken,is het seizoen toch nog geslaagd ondanks slecht voetbal,fijne avond verder

     Beantwoorden
     • Hannes zegt:

      De reacties van Rob Roy schijnen op jouw te werken als een rooie lap op een stier.Dit terwijl deze persoon in z’n laatste post alleen een opmerking maakt over het feit dat deze blog sinds maandag zo “dood was als een pier”. Hiermee zegt hij niets teveel want er waren de laatste tijd inderdaad geen items en reacties, vandaar.Maar als je bij een post van deze persoon steeds maar weer een opmerking meent te moeten maken waar de honden geen brood van lusten,gaat er voor meerdere mensen op deze blog de aardigheid er wel af en zullen er steeds meer mensen gaan afhaken.

 7. berend botje zegt:

  hahaha lachwekkend rob…eh hannes,wat taal gebruik betreft denk ik dat jullie een en dezelfde persoon zijn,beetje zielig.hahaha echt lachwekkend

  Beantwoorden
 8. kees zegt:

  Die foto van Robert Maaskant doet mij toch echt meer denken aan een actiefoto uit de (ou-bollige) SF serie “Starships Enterprise”: je ziet hem in dat UFO pak staan, en met een kunstmatige zwaartekracht het ruimteschip commanderen… en daarna…”Captain Rob”… en opeens is het veld leeg: is ie “weg-ge-beamed”" naar een buitenlandse missie!!!

  Beantwoorden
 9. Rob Roy zegt:

  @Kees,
  Mission accomplished, bye?

  Beantwoorden
 10. Marnix zegt:

  Waar gaat dit over? Niet meer over FC Groningen. Deze site is er ondertussen niet beter op geworden, met de heren B.B. en R. R. Deze heren kunnen beter een andere hobby gaan zoeken , in plaats van deze site te gebruiken om ruzie te maken.

  Beantwoorden
  • Rob Roy zegt:

   Je hebt gelijk Marnix, mijn hobby blijft evenwel mijn club FC Groningen.Verder heeft “Grunn” gelijk dat deze site heeft afgedaan mede door toedoen van Mij en die dorpsgek uit Zuidlaren. “Sorry for that”, had het ook liever anders gehad maar gedane zaken nemen geen keer.De column schrijver Gerard bleek toch geen goeie greep te zijn geweest van Martin.Deze man heeft ook geen goed gedaan aan deze site en daarom gaat mijns inziens deze site na ruim 19 maanden ter ziele.
   R.I.P.

   Beantwoorden
 11. grunn zegt:

  deze site is ook zwaar ouderwets, het begon goed maar nu is het allemaal oude bagger..beetje jammer dit…

  Beantwoorden
 12. robin zegt:

  Hallo,
  Ik ben vooral af en toe actief op boerenmacht!maar heb de afgelopen(vrije dagen)wat rondgelezen hier.valt me vooral op dat Kees en Rob het voorzien hebben op berend vooral rob!kinderachtig en vooral jammer want als ik het goed begrijp zijn dit heren op leeftijd die beter zouden moeten weten,zou je denken?Als b verstandig is reageert hij niet op deze mannen.
  dit wou ik toch even kwijt,zie jullie op boerenmacht…

  Beantwoorden
  • Rob Roy zegt:

   @Robin,
   Ik begrijp Uw reactie volkomen,maar als, zoals zo vaak,U de reden niet weet van waarom, dan vind ik de uitspraak `kinderachtig` niet passen.Zoals U misschien wel weet volgt op een actie altijd een reactie en dat is hier ook het geval.Vanaf het begin van deze blog hebben met name dit persoontje en Kees altijd geprobeerd om op een normale manier met elkaar te communiceren en ja, dan zit er altijd wel eens iemand tussen die een stekelige opmerking maakt en dat is nou precies wat er is gebeurd met iemand als Berend Botje.Ik weet best dat het het beste is daar eigenlijk niet op te reageren maar soms loopt het een beetje uit de hand zoals nu met als gevolg dat het met elkaar een grimmige boel wordt.Daar komt bij dat ik kort geleden nogal heftig heb gereageerd op een column van dit blog. Een schrijven waarin met name Henk Veldmate volkomen de grond werd ingeboord,iets waar ik het volstrekt niet mee eens was,en dan krijg je die reactie weer.Kortom, een en ander was niet nodig geweest als al de `schuldigen`zich een beetje meer hadden ingehouden.Overigens wil ik nog opmerken dat de moderator van dit blog zich iets meer had moeten bemoeien met de gang van zaken,waarschijnlijk was het dan niet zo uit de hand gelopen.

   Beantwoorden
   • robin zegt:

    Hallo,
    Nou weet natuurlijk niet alles(wil ik ook niet)maar zoals ik er tegen aan kijk is dit een beetje een forum van de oude stempel,als er iemand vanaf wijkt is ie de gebeten hond.alleen het feit al hoe er over bb wordt gepraat nu..Vind dat iedereen respect verdient!heb ook wel gelezen dat hij soms twijfelachtige uitspraken jegens rr doet maar andersom vooral niet minder!
    ga me hier ook niet verder in mengen,het gaat uiteindelijk niet over deze heren maar onze FC!zie jullie op boerenmacht
    mvg

    Beantwoorden
    • Rob Roy zegt:

     @ Robin,
     Graag wil ik op Uw post 16:02 uur nog even reageren.
     Dit is geen forum voor alleen de “oude heren”. Dit is een forum voor iedereen die de FC-Groningen een warm hart toedraagt.Een ieder mag zijn zegje doen,ongeacht leeftijd,ras of religie.Er wordt echter wel van een reactionair verwacht dat hij de huisregels in acht neemt.Dit is dus duidelijk de laatste tijd uit de hand gelopen waarbij ikzelf ook de hand in eigen boezem steek.Echter als U de reacties van Berend Botje leest zult U begrijpen dat er een reden bestond om het zo uit de hand te laten lopen.Niet alleen door mij maar ook door anderen.
     Verder wil ik eigenlijk geen woorden meer besteden aan deze kwestie en overgaan tot commentaren die onze club betreffen, iets dat ik vele malen belangrijker vind dan dat geneuzel over iemand die,zoals Fast Freddie het zo treffend zegt,Dennenoord is uitgegooid omdat hij daar ook altijd ruzie zocht.

     Beantwoorden
 13. fast eddie zegt:

  ieder zijn mening,
  vind de bijdrages van Rob Roy oorspronkelijk en spreekt uit ervaring (ben er niet altijd mee eens),
  die berend botje gedraagt zich als een oud viswijf : schelden en mensen weg sturen is de norm!
  Ik geloof dat Hannes het precies verwoordde : straks komt er niemand meer,
  en dat alleen door iemand die Dennenoord al uit gegooid is,want daar had ie ook al ruzie met iedereen..

  Beantwoorden
 14. berend botje zegt:

  Mijn excuus aan rob bij deze,zult geen last meer van me hebben!!

  Beantwoorden
  • Rob Roy zegt:

   @Berend Botje,
   Nog één en dan de laatste keer een nadere uitleg van één en ander.
   Ten eerste hoeft U mij geen excuses te maken, maar als U er op staat is het bij deze aanvaardt.Verder is deze blog opgezet om een ieder met een groen-wit hart de gelegenheid te geven zijn of-haar mening te geven over het reilen en zeilen van onze club.Uiteraard zijn er altijd verschillen in ieders mening en dat dat soms tot pittige reactie leidt is in zekere zin logisch. Echter het moet nooit ontaarden in verwensingen over en weer, iets wat de laatste malen echter wel is voorgekomen. Ik heb in een vorige post daarvoor ook het boetekleed aangetrokken en vind het eigenlijk niet van deze tijd dat mensen elkaar voor dingen uitmaken die er eigenlijk niet toe doen.Eigenlijk ging het al helemaal niet meer om voetbal maar zaten enkele bloggers elkaar (waaronder ikzelf) behoorlijk dwars met randverschijnselen.Ik hoop dan ook dat deze blog doorgaat op de weg die zij zijn ingeslagen om er samen met de bloggers een succes van te maken en hopelijk bent U dan wél van de partij.Meningsverschillen zullen er altijd blijven maar elk en iedereen heeft tegenwoordig de mond vol over “respect” en laat ik dat woordje dan ook maar gebruiken en zolang het over voetbal gaat
   moeten de bloggers van FC Groningen blog.nl toch met elkaar door de spreekwoordelijke deur kunnen. Of niet??????????

   Beantwoorden
   • berend botje zegt:

    Ik moet u helemaal gelijk geven!klopt ook niet helemaal.onmogelijk dat iedereen hetzelfde denkt!
    in het vervolg maar gewoon over fc groningen kletsen en de rest achterwege laten,al vind ik dat een beetje gekheid(weet waar ik weg kom…)op zn tijd moet kunnen,maar binnen de perken houden.

    Beantwoorden
 15. hertog zegt:

  Was er op het veld maar wat meer te beleven.

  Beantwoorden
 16. kees zegt:

  BB en RR: zie deze mooie youtube : liggen jullie niet tikkie te vaak op RAMKOERS?

  http://www.youtube.com/watch?v=WEiHc_wMWZA

  Beantwoorden
 17. berend botje zegt:

  klopt Kees maar dat is nu klaar!hoeven het niet altijd eens te zijn maar dit was een beetje uit de hand gelopen…

  Beantwoorden
 18. Rob Roy zegt:

  Leuk filmpje Kees,ik snap je bedoeling maar een beetje eerder reageren en een tikkie bakboordroer en er was niets gebeurd.Zo is het eigenlijk ook in het leven.Even eerder tot tien tellen en even iets bijdraaien en er gebeurd niets.
  Een fijne hemelvaartsdag nog (misschien in het reuzenrad op de Grote Markt?)

  Beantwoorden

Reageer


5 + = 9