Archief voor september, 2012

Fotoreportage van FC Groningen-Roda JC

Gepost door Martin red. zondag 30 september 2012 | 21:13 uur

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Groningen en Roda JC zei onze fotograaf Jan Koopman nog: “het word weer eens tijd voor een feestje in Euroborg.” Op de training van zaterdagochtend zag het er al uit dat de trots van het noorden klaar was voor de confrontatie met Roda, en ja, het is gelukt: drie punten in de pocket.

Lees verder »

Fotoverslagen

Eindelijk weer een thuisoverwinning voor FC Groningen; De Leeuw maakt drie goals

Gepost door Rob red. zondag 30 september 2012 | 19:17 uur

FC Groningen heeft zondagmiddag in Euroborg met 3-2 gewonnen van Roda JC. Het was de eerste thuiszege sinds 19 februari toen werd gewonnen van PSV. In een spectaculaire slotfase kwam de winnende treffer van Michael de Leeuw, die zijn derde goal ver in blessuretijd scoorde. FC Groningen speelde zo’n 70 minuten met een man meer.

Lees verder »

(Foto)verslag training zaterdagochtend

Gepost door Martin red. zaterdag 29 september 2012 | 19:36 uur

Het is duidelijk geworden: FC Groningen is er klaar voor om Roda JC in Euroborg te ontvangen én te verslaan. Op het TCN werd vanochtend voor het laatst getraind voorafgaand aan de thuiswedstrijd van zondag. Jan Koopman was aanwezig voor een verslag en foto’s.

Lees verder »

Fotoverslagen, Trainingen

Voorbeschouwing FC Groningen–Roda JC

Gepost door Jurrien red. vrijdag 28 september 2012 | 21:47 uur

Komende zondag komt Roda JC op bezoek in Euroborg. In de midweekse bekerronde is gebleken dat de Zuid-Limburgse ploeg geen onoverkomelijke hobbel mag zijn voor FC Groningen. De ploeg van trainer Ruud Brood werd uitgeschakeld door PEC Zwolle en laat bovendien al wekenlang een matige vorm zien.

Lees verder »

Loting derde ronde KNVB Beker: FC Groningen-ADO Den Haag

Gepost door Peter red. vrijdag 28 september 2012 | 01:07 uur

Michael Buskermolen, ikoon van AZ, heeft er donderdagavond door loting voor gezorgd dat FC Groningen-ADO Den Haag op het programma staat in de derde ronde van de KNVB Beker. Afgaande op  de bloedstollende play-offs om Europees voetbal aan het einde van het seizoen 2010/2011, kan Groningen zich opmaken voor een prachtig bekerduel.

Lees verder »

Clubnieuws

Voorselectie Jong Oranje telt vijf FC Groningers

Gepost door Martin red. donderdag 27 september 2012 | 10:37 uur

Vijf spelers van FC Groningen zijn door Cor Pot verkozen in de voorlopige selectie van Jong Oranje, dat in oktober play-offs speelt tegen Jong Slowakije. Daarnaast gaan mogelijk drie spelers van de RVO FC Groningen/Cambuur met Oranje onder-17 en Oranje onder-16 op stage.

Lees verder »

Clubnieuws

FC Groningen verslaat G.V.V.V. met 1-2 en bekert door

Gepost door Martin red. donderdag 27 september 2012 | 10:19 uur

FC Groningen is een stapje dichterbij Europees voetbal gekomen. De ploeg van Robert Maaskant won woensdagavond in Veenendaal met 1-2 van topklasser G.V.V.V. Género Zeefuik en Mitchell Schet scoorden voor de pauze. Kort voor rust maakten de Veenendalers de aansluitende treffer uit een vrije trap. Donderdagavond laat is de loting voor de laatste 32.

Lees verder »

Voorbeschouwing bekerduel G.V.V.V.-FC Groningen

Gepost door Martin red. dinsdag 25 september 2012 | 20:55 uur

Woensdag 26 september om 20:00 uur begint FC Groningen tegen G.V.V.V. uit Veenendaal aan de kortste weg naar Europees voetbal. Wint de Trots van het Noorden de beker, dan is het seizoen voor Maaskant geslaagd, zo liet hij destijds op de open dag weten. Reden genoeg voor een korte voorbeschouwing op deze kraker. Maaskant wil winnen: ”Mooi of niet mooi, dat interesseert me weinig.

Lees verder »

Beloften plaatsen zich voor de Eredivisie

Gepost door Rob red. dinsdag 25 september 2012 | 10:55 uur

Jong FC Groningen heeft zich maandagavond  geplaatst voor de Beloften Eredivisie.  Op Corpus den Hoorn werd Jong NEC/FC Oss met 4-0 verslagen. Bij rust was de stand al 2-0. De beloften van de FC domineerden vanaf de eerste minuut de wedstrijd. Na tien minuten nam de thuisploeg de leiding toen Paco van Moorsel op aangeven van Alexander Cristovao de 1-0 binnen schoot. Tien minuten voor de pauze verdubbelde Filip Kostić de score: 2-0.

Lees verder »

Clubnieuws

Maaskant houdt vertrouwen in Luciano

Gepost door Rob red. dinsdag 25 september 2012 | 09:40 uur

Robert maaskant houdt alle vertrouwen in Luciano. Volgens trainer Robert Maaskant is de Braziliaanse doelman alweer over zijn dip heen.  Dat laat hij in een interview met Voetbal International weten.  Luciano leek er zaterdag na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle (1-2) helemaal doorheen te zitten. Hij verklaarde voor de camera’s van Studio Sport dat hij alleen nog voetbalde omdat hij de zorg had voor zijn familie. Anders zou hij allang gestopt zijn, aldus de Braziliaan.

Lees verder »

Clubnieuws