Archief voor oktober, 2012

Fotoreportage FC Groningen-ADO Den Haag [KNVB Beker]

Gepost door Martin red. woensdag 31 oktober 2012 | 20:25 uur

FC Groningen is door naar de 1/8e finale in strijd om de felbegeerde KNVB Beker. In Euroborg won de ploeg van Robert Maaskant met goed georganiseerd voetbal van ADO Den Haag. Michael de Leeuw was verantwoordelijk voor het enige doelpunt. Wij waren aanwezig om de Trots van het Noorden te supporten én om een fotoreportage te maken.

Lees verder »

Fotoverslagen

Jonas Ivens mag tweede seizoenshelft uitgeleend worden

Gepost door Gerard red. woensdag 31 oktober 2012 | 12:07 uur

De kans is groot dat Jonas Ivens FC Groningen gaat verlaten in de komende transferperiode. In de papieren versie van de Voetbal International valt namelijk te lezen dat er clubs uit België zijn die de 28-jarige centrale verdediger willen huren. Ivens verloor vorig seizoen zijn basisplaats aan de getalenteerde Virgil van Dijk.

Lees verder »

Transfernieuws

FC Groningen bekert door na prima overwinning op ongeïnspireerd ADO Den Haag

Gepost door Martin red. woensdag 31 oktober 2012 | 11:01 uur

FC Groningen is weer een stapje dichterbij Europees voetbal en de KNVB Beker. De ploeg van Robert Maaskant kreeg het dinsdagavond in Euroborg met goed georganiseerd voetbal voor elkaar om met 1-0 te winnen van ADO Den Haag. Het doelpunt kwam op naam van (wie anders) Michael de Leeuw, zijn naam werd dan ook luid gescandeerd in De Groene Hel.

Lees verder »

‘Maor Melikson op het lijstje van Maaskant’

Gepost door Gerard red. dinsdag 30 oktober 2012 | 10:34 uur

De winterstop nadert en daarmee ook de volgende transferperiode. De geruchtenstromen zwellen aan, zo ook vanuit Polen. Zo weet het Poolse medium Przeglad Sportowy te melden dat de Israëlische international Maor Melikson hoog op het lijstje van Robert Maaskant staat. De speler is -na Andraž Kirm- een bekende van Maaskant, want ook de 28-jarige Israëliër speelt op dit moment voor het Poolse Wisla Krakow. Melikson bezit naast de Israëlische- ook over de Poolse nationaliteit.

Lees verder »

Transfernieuws

Voorbeschouwing FC Groningen-ADO Den Haag [KNVB-beker]

Gepost door Martin red. maandag 29 oktober 2012 | 13:30 uur

Dinsdag 30 oktober speelt FC Groningen in de derde ronde om de KNVB-beker (1/16e finale) tegen ADO Den Haag. De wedstrijd in stadion Euroborg begint om 20:45 uur en zal onder leiding staan van scheidsrechter Björn Kuipers. Omdat dit zeker geen onbelangrijk toernooi is voor de Trots van het Noorden, beschouwen we voor.

Lees verder »

Column 12: Waarom moeilijk doen als het ook simpel kan?

Gepost door Gerard red. maandag 29 oktober 2012 | 12:45 uur

Afgelopen speelronde verloor FC Groningen opnieuw een eredivisiewedstrijd, ditmaal uit tegen FC Utrecht. FC Groningen vertoonde opnieuw het Jekyll-en-Hydesyndroom (zie dit artikel) en deed zichzelf in de tweede helft weer tekort, al had het uiteraard een strafschop mee moeten krijgen na een schandalige overtreding van Jan Wuytens op Michael de Leeuw. Desalniettemin moeten de spelers, maar vooral de trainer ook eens in de spiegel kijken. De nederlagen die FC Groningen lijdt, zijn totaal onnodig.

Lees verder »

Column

‘FC Groningen volgt zeventienjarige IJslandse spits’

Gepost door Gerard red. maandag 29 oktober 2012 | 12:40 uur

Volgens het IJslandse medium Morgunbladid volgt FC Groningen de zeventienjarige IJslandse spits Kristján Flóki Finnbogason (geen familie van Alfred Finnbogasson van sc Heerenveen). Naast FC Groningen zouden ook Ajax en FC Utrecht geïnteresseerd zijn in de speler die nu actief is bij het IJslandse Fimleikafélag Hafnarfjarðar (FH), dat onlangs kampioen van IJsland is geworden.

Lees verder »

Transfernieuws

Poll: ”Bekerwedstrijden zijn voor FC Groningen momenteel belangrijker dan competitiewedstrijden”

Gepost door Martin red. zondag 28 oktober 2012 | 12:27 uur

Komende dinsdag speelt FC Groningen in de derde bekerronde tegen ADO Den Haag. De wedstrijd in Euroborg begint om 20:45 uur en als de FC wint, stroomt het door naar de achtste finales. Voor clubs als Groningen is het de gemakkelijkste weg naar Europees voetbal. De nieuwe poll luidt dan ook: ”Bekerwedstrijden zijn voor FC Groningen momenteel belangrijker dan competitiewedstrijden.”

Lees verder »

Clubnieuws

FC Utrecht met twaalf man te sterk voor FC Groningen

Gepost door Peter red. zaterdag 27 oktober 2012 | 01:51 uur

Na een sterke eerste helft van FC Groningen bleek na de wedstrijd dat de FC niet is opgewassen om met twee tegenslagen om te gaan. Het eerste is gelegen in het onvermogen om te scoren, het tweede -buiten eigen macht- het falen van de arbitrage. Hier volgt het verslag van een wedstrijd waarin de Trots van het Noorden minimaal een punt had dienen te pakken als pretendent om deel te nemen aan de play-offs om Europees voetbal.

Lees verder »

Uitspraken tijdens het forum op de algemene ledenvergadering van de SV FC Groningen

Gepost door Martin red. donderdag 25 oktober 2012 | 23:42 uur

Gisteren vond de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Supportersvereniging FC Groningen plaats in het supportershome, gevestigd in het Euroborgstadion. Na deze vergadering vond er een forum plaats waarbij de aanwezigen vragen konden stellen aan trainer Robert Maaskant, commercieel directeur Robbert Klaver en technisch manager Henk Veldmate.

Lees verder »

Clubnieuws