Archief voor november, 2012

Talentvolle Richairo Zivkovic (16) zondag bij wedstrijdselectie

Gepost door Martin red. vrijdag 30 november 2012 | 18:53 uur

Nog maar 16 jaar jong, topscorer van FC Groningen B1 en al regelmatig te vinden op het trainingsveld tussen de ‘Grote Jongens’ van de eerste selectie. Richairo Zivkovic is al langere tijd hét gespreksonderwerp onder de supporters. Zondag tegen Heracles Almelo zit hij al bij de wedstrijdselectie.

Lees verder »

Voorbeschouwing FC Groningen-Heracles Almelo

Gepost door Jurrien red. vrijdag 30 november 2012 | 16:28 uur

Aanstaande zondag nemen FC Groningen en Heracles Almelo het tegen elkaar op in Euroborg. Om 14:30 begint de wedstrijd, die gezien de tegenstander weleens spectaculair kan worden. De scheidsrechter tijdens dit duel is Dave Higler.

Lees verder »

Lindgren tekent voor 3,5 jaar bij FC Groningen, volgende week hoopt hij aan te sluiten op de training

Gepost door Martin red. vrijdag 30 november 2012 | 14:37 uur

De gisteren 28 jaar geworden middenvelder Rasmus Lindgren heeft een 3,5 jarig contract getekend bij FC Groningen. Dat heeft de club zojuist duidelijk gemaakt op hun website. Lindgren wordt per 1 januari toegevoegd aan de selectie van de Trots van het Noorden en krijgt rugnummer 23. Volgende week hoopt hij mee te kunnen trainen, er moeten nog enkele zaken geregeld worden.

Lees verder »

Transfernieuws

Rasmus Lindgren keert terug naar FC Groningen, presentatie vanmiddag om 14:30 uur

Gepost door Martin red. vrijdag 30 november 2012 | 12:05 uur

Oudspeler Rasmus Lindgren zal opnieuw aan de bak gaan bij de Trots van het Noorden, dat melden onder andere OOG TV en RTV Noord op hun websites. De 28-jarige middenvelder speelde bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Daar is zijn contract ontbonden, waardoor hij transfervrij is. Vanmiddag om 14:30 uur wordt Rasmus Lindgren aan de pers gepresenteerd.

Lees verder »

Transfernieuws

‘Risicowedstrijd’ tegen Ajax: burgemeester verplicht FC Groningen tot strengere regels bij kaartverkoop

Gepost door Hester red. woensdag 28 november 2012 | 13:24 uur

De burgemeester van Groningen, Peter Rehwinkel, heeft FC Groningen laten weten dat hij de verkoopwijze voor de bekerwedstrijd thuis tegen Ajax op 20 december zoals deze tot vandaag plaatsvond, niet toestaat. De club zou de kaartverkoop dienen aan te passen, aldus de website van FC Groningen. De verkoop van “losse” plaatsbewijzen zou vanaf vrijdag starten en er zouden geen beperkingen zijn bij de aankoop van een kaartje. Lees verder »

Clubnieuws

FC schittert komend seizoen in groen uittenue

Gepost door Hester red. dinsdag 27 november 2012 | 15:56 uur

In het seizoen 2013/14 zullen de jongens van FC Groningen schitteren in een groen uittenue. FC-supporters konden de afgelopen paar weken stemmen op verschillende kleuren tenues. Volgens de website van de voetbalclub koos maar liefst 46 procent voor de groene variant. Lees verder »

Clubnieuws

Column 15: Jan Mennega geilt op de negatieve sfeer bij FC Groningen

Gepost door Gerard red. maandag 26 november 2012 | 18:46 uur

De afgelopen twee weken heb ik weinig van FC Groningen kunnen zien. AZ-thuis heb ik gemist omdat ik in het geweldige Stavanger zat bij de afscheidswedstrijd van Erik Nevland en afgelopen zaterdag (RKC uit) had ik een personeelsfeestje. Daardoor heb ik niet veel meegekregen, behalve natuurlijk het passeren van Género Zeefuik. Terecht of niet, maar ik krijg het gevoel dat Jan Mennega van Dagblad van het Noorden een echte hetze is begonnen tegen de spits van FC Groningen.

Lees verder »

Column

Rode kaart De Leeuw geseponeerd

Gepost door Hester red. maandag 26 november 2012 | 15:34 uur

Zoals verwacht, is de rode kaart die Michael de Leeuw afgelopen zaterdag kreeg, geseponeerd. Volgens de website van RTV Noord heeft de aanklager betaald voetbal dit maandagmiddag besloten. De Leeuw kan aanstaande zondag dus gewoon in actie komen tegen Heracles. Lees verder »

Clubnieuws

Onterechte rode kaart en een punt tegen RKC Waalwijk

Gepost door Rob red. zaterdag 24 november 2012 | 21:38 uur

FC Groningen is er zaterdagavond weer niet in geslaagd om drie punten te pakken tegen RKC Waalwijk. De Trots van het Noorden kwam vlak voor rust op een 0-1 voorsprong door Kees Kwakman. Diep in de tweede helft ging het echter weer mis. Van Peppen scoorde en kort daarna was het Michael de Leeuw die een onterechte rode kaart incasseerde. Al met al een domper dus.

Lees verder »

Van Moorsel in de basis tegen RKC; Zeefuik voorlopig buiten de wedstrijdselectie [+ fotoverslag training]

Gepost door Martin red. vrijdag 23 november 2012 | 18:34 uur

Género Zeefuik zal, tot vanzelfsprekende teleurstelling bij de spits, de komende weken buiten de wedstrijdselectie van FC Groningen vallen. Zeefuik maakt tegen RKC Waalwijk plaats voor Paco van Moorsel (foto), die op ’10′ komt te spelen, met Michael de Leeuw voor zich. Wij waren vanochtend aanwezig bij de afsluitende training en maakten een (foto)verslag.

Lees verder »

Fotoverslagen, Trainingen