Archief voor december, 2012

Update: Tom Hiariej op huurbasis naar FC Emmen

Gepost door Gerard red. woensdag 26 december 2012 | 19:40 uur

De volgende speler die op de nominatie staat om te vertrekken is middenvelder Tom Hiariej. De 24-jarige speler uit Winschoten mag verhuurd worden en FC Emmen zou zich al hebben gemeld voor de speler uit de jeugdopleiding van FC Groningen. Hiariej en Ivens zijn vooralsnog de enige spelers waar interesse voor is getoond, aldus Hans Nijland.

Lees verder »

Clubnieuws, Transfernieuws

Update: Jonas Ivens maakt seizoen af bij Waasland-Beveren

Gepost door Gerard red. woensdag 26 december 2012 | 19:24 uur

Er wordt de komende transferperiode een heuse leegloop verwacht bij FC Groningen en Jonas Ivens lijkt de eerste speler te worden die de club zal gaan verlaten. Tijdelijk, want de Belg wordt tot het einde van dit seizoen -als er geen problemen zijn- uitgeleend aan de Belgische club Waasland-Beveren.

Lees verder »

Clubnieuws, Transfernieuws

Wij wensen alle volgers van FCGroningenBlog.nl:

Gepost door Martin red. maandag 24 december 2012 | 21:34 uur

Wij hopen jullie ook in 2013 terug te zien op het blog. Het beloofd een jaar te worden waarin veel (positieve) veranderingen en toevoegingen worden doorgevoerd op de website. Bedankt voor jullie vertrouwen in dit vrijwillige team in 2012!
Lees verder »

FCGroningenBlog.nl

Column 17: Winterschoonmaak bij FC Groningen?

Gepost door Gerard red. maandag 24 december 2012 | 18:56 uur

In de afgelopen speelronde speelde FC Groningen haar laatste wedstrijd in 2012. Het verloor -uit- met 2-1 van Feyenoord en daarmee sluiten we een jaar af dat we zo snel dienen te vergeten. Een jaar vol tegenslagen, maar vooral geen hoogstaand voetbal. De winterstop komt eraan, de transferwindow gaat weer open. Het komt als een bevrijding voor de supporters, die hopen dat ze daadwerkelijk een goed nieuw jaar tegemoet mogen zien met meer successen voor de Trots van het Noorden en vooral beter voetbal. Wat zal de winterstop ons brengen?

Lees verder »

Column

Bestuurders Radnički 1923 opgepakt; fraude bij transfer Filip Kostiç?

Gepost door Gerard red. maandag 24 december 2012 | 13:55 uur

Diverse media vanuit Servië melden dat de politie in Kragujevac, centraal Servië, vandaag bestuurders heeft opgepakt van de plaatselijke voetbalclub, Radnički 1923, omdat die fraude zouden hebben gepleegd bij de transfer van Filip Kostić naar FC Groningen. Daarnaast waren er meerdere corruptiegevallen die mogelijk een connectie vormen.

Lees verder »

Clubnieuws

FC Groningen strijdend tenonder in De Kuip met 2-1

Gepost door Martin red. zondag 23 december 2012 | 16:24 uur

FC Groningen is er in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2012 niet in geslaagd om een of meerdere punten mee naar huis te nemen uit stadion De Kuip. Na de 1-0 door Pellè kon Virgil van Dijk de wedstrijd met een fraai doelpunt nog nieuw leven inblazen, maar vlak voor het eindsignaal was het wederom de Italiaan die FC Groningen een koude douche gaf. De Trots van het Noorden heeft gestreden als leeuwen, wat ons betreft een groot compliment waard.

Lees verder »

Voorbeschouwing Feyenoord-FC Groningen

Gepost door Jurrien red. zaterdag 22 december 2012 | 21:18 uur

Zondagmiddag om 14:30 uur neemt FC Groningen het in De Kuip op tegen Feyenoord. Wederom een lastige wedstrijd, nadat we de afgelopen week tweemaal Ajax tegenkwamen. In de Arena ging FC Groningen kansloos onderuit, maar donderdagavond in de eigen Euroborg was het haast nog erger. Een zeer matig FC Groningen werd door de Amsterdammers uit de beker gekegeld. Tijd dus voor een overwinning!

Lees verder »

Clubnieuws

Fotoreportage FC Groningen-Ajax en eerbetoon Nevland

Gepost door Martin red. vrijdag 21 december 2012 | 16:59 uur

Het hoogtepunt van de bekerwedstrijd tussen FC Groningen en Ajax? Dat was toch wel het eerbetoon aan de legendarische Erik Nevland, die met zijn korte speech menig FC Groningensupporter het kippenvel op de huid deed verschijnen. FCGroningenBlogfotograaf Jan Koopman legde dit, de wedstrijd en de aanwezigheid van Nevland in het supportershome fotografisch vast.

Lees verder »

Fotoverslagen

Ajax maakt einde aan bekeravontuur FC Groningen

Gepost door Martin red. donderdag 20 december 2012 | 22:27 uur

De hier links afgebeelde beker kan door de Trots van het Noorden uit het hoofd worden gezet dit seizoen. FC Groningen kon, ondanks hun vechtlust -met name de eerste helft- niets inbrengen tegen de te sterke Amsterdammers. Het KNVB bekertoernooi is na deze wedstrijd voor de FC dit seizoen verleden tijd. Het had een ouderwetse Groningse stunt en een voetbalfeest in de Euroborg moeten worden, maar feest was het donderdagavond alleen voor de Amsterdammers. Met een probleemloze zege (0-3) schaarde Ajax zich als laatste ploeg bij de laatste acht van het nationale bekertoernooi.

Lees verder »

De spanning stijgt! Haalt FC Groningen vanavond een bekerstunt uit?

Gepost door Martin red. donderdag 20 december 2012 | 16:44 uur

Vanavond is het zover: FC Groningen gaat in eigen huis een poging doen om Ajax bij de keel te grijpen, om het daarna de resterende 90 minuten niet meer los te laten. De bekerkraker, vanavond om 20:00 uur in Euroborg leeft. Wat denken jullie? Een flinke bekerstunt?

Lees verder »