Archief voor januari, 2013

D-day: doet FC Groningen nog zaken op de laatste dag van de transferwindow?

Gepost door Martin red. donderdag 31 januari 2013 | 12:30 uur

Al wekenlang zitten de trouwe FC Groningen-fans in spanning te wachten op (g)een persbericht van de club. Verlaat Virgil van Dijk FC Groningen en wordt het knokken tegen Europees voetbal? Haalt FC Groningen versterking om het tij mogelijk te keren? Het antwoord op alles is nee, nee en nog eens nee: ‘The window is closed…

Lees verder »

Transfernieuws

Het ligt niet aan Maaskant, er is gewoon geen kwaliteit en diversiteit

Gepost door Jurrien red. maandag 28 januari 2013 | 16:21 uur

Verdedigers die niet kunnen verdedigen, een middenveld zonder creativiteit en een aanval zonder scorend vermogen. In een notendop de selectie van FC Groningen, want het was gisteren op bezoek bij NEC Nijmegen weer helemaal niets. De afgelopen weken heb ik behoorlijk wat kritiek gehad op Robert Maaskant. Hij functioneerde niet goed en selecteerde niet de juiste spelers. Nu moet ik toegeven: het ligt allemaal niet aan Maaskant en ik heb het zelfs met hem te doen. Lees verder »

Column

FC Groningen wijst ook tweede bod Brighton op Virgil van Dijk af

Gepost door Gerard red. maandag 28 januari 2013 | 15:50 uur

Brighton Hove & Albion heeft -zoals we eerder meldden- een tweede bod uitgebracht op centrale verdediger Virgil van Dijk. FC Groningen heeft echter ook dit verhoogde bod naast zich neergelegd. Wat de hoogte ervan was, is op dit moment nog niet bekend. Dit meldt Hans Nijland zojuist op zijn twitteraccount. De 21-jarige centrale verdediger staat bovenaan het lijstje van de Engelse club, die uitkomt in de Championship (de Engelse Jupiler League).

Lees verder »

Transfernieuws

Voor de vijfde keer op rij geen overwinning voor FC Groningen

Gepost door Martin red. zondag 27 januari 2013 | 18:24 uur

Voor de vijfde keer op rij is FC Groningen er niet in geslaagd om drie punten over de streep te trekken. Na een slaapverwekkende eerste helft, waarin NEC de 1-0 maakte, kon FC Groningen in de tweede helft tot 1-1 terugkomen via Lorenzo Burnet. Tien minuten voor rust werd dit punt echter weggegeven door slap verdedigen van de uitploeg. Wederom een nederlaag voor FC Groningen.

Update (onderaan artikel): ‘FC Groningen heeft geen geld/salarisruimte voor kopen of huren van spelers’

Lees verder »

Eurovoetbal zonder hoofdsponsor, wie redt dit prestigieuze jeugdtoernooi?

Gepost door Martin red. vrijdag 25 januari 2013 | 21:14 uur

Eurovoetbal, het jaarlijks terugkerende voetbalevenement voor jeugdspelers, zit momenteel financieel gezien in zwaar weer. Het internationale toernooi verloor onlangs haar hoofdsponsor GasTerra, dat na zes jaar als gulle geldschieter besloot om grotendeels te stoppen met de samenwerking. Een nieuwe hoofdsponsor dient ervoor te zorgen dat Eurovoetbal ook in 2013 doorgaat, maar wie?

Lees verder »

Jong FC Groningen

Leandro Bacuna vervangt geschorste Michael de Leeuw tegen NEC

Gepost door Hester red. vrijdag 25 januari 2013 | 20:06 uur

Leandro Bacuna zal Michael de Leeuw vervangen in de uitwedstrijd tegen NEC, aanstaande zondag. De Leeuw kreeg vorige week zijn vijfde gele kaart en is daarom geschorst voor één wedstrijd.

Lees verder »

Clubnieuws

Voorbeschouwing NEC Nijmegen – FC Groningen

Gepost door Jurrien red. vrijdag 25 januari 2013 | 18:18 uur

Met een 0-2 nederlaag is FC Groningen vorige week slecht uit de winterstop gekomen. FC Utrecht had wel enig mazzel, maar de overwinning was zeker verdiend. Aanvallend was de ploeg van Robert Maaskant onmachtig, verdedigend werden er domme fouten weggegeven. Lees verder »

FCGroningenBlog.nl zoekt vrijwilligers met een flinke dosis clubliefde!

Gepost door Martin red. donderdag 24 januari 2013 | 18:23 uur

Je bent FC Groningenfan in hart en nieren, je hebt tijd over/wil tijd vrijmaken en je bent goed in het schrijven van teksten. Dan zijn wij op zoek naar jou! FCGroningenBlog.nl wil haar team versterken met onder andere redacteurs, fotografen, training watchers en een social media expert.

Lees verder »

FCGroningenBlog.nl

Vijf spelers FC Groningen in voorselectie Jong Oranje

Gepost door Gerard red. woensdag 23 januari 2013 | 16:09 uur

Bondscoach Cor Pot heeft voor de komende oefeninterland tegen Jong Kroatië vijf spelers van FC Groningen opgenomen in de voorselectie. Jong Oranje speelt op 5 februari in en tegen Kroatië.

Lees verder »

Clubnieuws

Hans Nijland: ‘We laten Virgil van Dijk niet gaan, of er moet echt iets geks gebeuren’

Gepost door Gerard red. woensdag 23 januari 2013 | 14:39 uur

Het blijft onrustig rondom de persoon Virgil van Dijk. Eerder deed Brighton een poging om de centrale verdediger naar Engeland te halen, maar FC Groningen veegde het bod snel van tafel. Echter zal Brighton -volgens de zaawaarnemer van Van Dijk- binnenkort met een verbeterde bod komen. Daarbij hebben meerdere clubs interesse in de diensten van Van Dijk. Als het aan Hans Nijland ligt, dan blijft Virgil van Dijk gewoon bij FC Groningen. Zo valt te lezen in de papieren versie van de Voetbal Internatonal.

Lees verder »

Transfernieuws