Archief voor februari, 2013

Winnaar bekerfinale heeft gevolgen voor play-offs

Gepost door Hester red. donderdag 28 februari 2013 | 15:06 uur

Er zijn nog diverse scenario’s mogelijk voor de play-offs van de Eredivisie. Aangezien PSV en AZ afgelopen woensdagavond de bekerfinale bereikten, heeft de uitslag van de finale zeker gevolgen voor het eventueel bereiken van Europees voetbal door FC Groningen. De finale wordt op 9 mei 2013 gespeeld in de Rotterdamse Kuip.

Lees verder »

Clubnieuws

Column: Zeefuik is gewogen en te licht bevonden: tijd voor Texeira [+ poll]

Gepost door Jurrien red. maandag 25 februari 2013 | 19:59 uur

Zaterdagavond won FC Groningen thuis benauwd van PEC Zwolle (1-0) en zoals wel vaker dit seizoen was Michael de Leeuw de matchwinner voor de ploeg van Robert Maaskant. De Leeuw, een hardwerkende aanvallende middenvelder, is met acht doelpunten de topscorer van FC Groningen en laat hiermee onder meer Género Zeefuik (ruim) achter zich. De beresterke spits scoorde in 21 wedstrijden driemaal. Zeefuik is gewogen en te licht bevonden. Lees verder »

Column

Spelersgroep en technische staf willen door met Robert Maaskant

Gepost door Hester red. maandag 25 februari 2013 | 07:04 uur

Afgelopen maand liet de directie van FC Groningen weten deze maand nog een beslissing te willen nemen over het al dan niet verlengen van het contract van Robert Maaskant. In het Dagblad van het Noorden valt maandagochtend te lezen dat de spelersgroep ook volgend seizoen graag door Maaskant gecoacht wil worden. Maaskant’s assistenten, Lukkien en Van de Looi, sluiten zich hierbij aan.

Lees verder »

Clubnieuws

Fotoreportage FC Groningen – PEC Zwolle!

Gepost door Martin red. zondag 24 februari 2013 | 18:26 uur

Ook FCGroningenBlog.nl-fotograaf Jan Koopman was weer aanwezig in de kolkende Euroborg tijdens FC Groningen – PEC Zwolle. Hij maakte een prachtige fotoreportage van de overwinning op PEC, het doelpunt van De Leeuw en de ontlading bij spelers en publiek na het laatste fluitsignaal. Geniet!

Lees verder »

Fotoverslagen

FC Groningen wint in Euroborg van PEC Zwolle

Gepost door Martin red. zaterdag 23 februari 2013 | 21:47 uur

FC Groningen is er zaterdagavond in eigen huis in geslaagd om drie punten over de streep te trekken tegen PEC Zwolle. De ploeg van Robert Maaskant had vrijwel de gehele wedstijd moeite met de Zwollernaren, maar in de slotminuten kreeg Michael de Leeuw het toch nog voor elkaar om de 1-0 te maken, waarop Euroborg explodeerde. Een belangrijke zege.

Lees verder »

Training vrijdag: Maaskant voert geen wijzigingen door [+ fotoreportage toegevoegd!]

Gepost door Martin red. vrijdag 22 februari 2013 | 13:37 uur

In een zonovergoten, maar toch frisse Euroborg werd vanochtend de laatste trainingssessie vooraf FC Groningen – PEC Zwolle afgewerkt. Hetgeen voor de meeste al duidelijk was, werd vanochtend nog eens bevestigd: Robert Maaskant komt zijn belofte om na de winterstop meer vastigheid te creëren na en geeft vertrouwen aan dezelfde elf basisspelers als vorige week tegen Vitesse.

Lees verder »

Fotoverslagen, Trainingen

Voorbeschouwing FC Groningen – PEC Zwolle

Gepost door Jurrien red. donderdag 21 februari 2013 | 17:24 uur

FC Groningen neemt het aankomende zaterdag op tegen PEC Zwolle. Om 19.45 zal de blauwwitte equipe van trainer Art Langeler in de Euroborg tegenover onze groenwitte helden staan. Met een knappe 3-2 thuisoverwinning tegen Feyenoord in het geheugen, zal de promovendus vol vertrouwen naar Groningen komen. Lees verder »

FC Groningen geeft SC Veendam financieel steuntje in de rug

Gepost door Hester red. woensdag 20 februari 2013 | 21:44 uur

Fc Groningen staat SC Veendam financieel een beetje bij. Van 500 kaarten die verkocht worden voor de wedstrijd FC Groningen tegen PEC ZWolle, gaat een helft van de opbrengst naar Veendam.

Lees verder »

Clubnieuws

‘FC Groningen volgt Jupiler-spelers Apau en Serrarens voor volgend seizoen’

Gepost door Martin red. dinsdag 19 februari 2013 | 10:37 uur

FC Groningen is achter de schermen al druk bezig om de selectie voor volgend seizoen te versterken. De scouting van de Trots van het Noorden is intensief bezig met een aantal spelers uit de Jupiler League, waaronder de talentvolle Mitch Apau en Fabian Serrarens.

Lees verder »

Transfernieuws

Column 21: Femi Ajilore verdient nog een kans

Gepost door Gerard red. maandag 18 februari 2013 | 17:36 uur

Afgelopen speelronde verloor FC Groningen van Vitesse, uiteraard geen schande. Na een onterechte penalty -de overtreding was buiten het strafschopgebied- zorgde Bony voor de 2-0 einstand nadat Mike Havenaar eerder voor de 1-0 zorgde. Zeefuik miste eerder nog een grote kans. Het sterke blok Lindgren-Femi maakte echter indruk op mij. De Nigeriaan laat de laatste tijd aardige dingen zien en ik vraag mij af of hij inmiddels niet nog een jaartje kan blijven om zich echt te bewijzen bij de Trots van het Noorden.

Lees verder »

Column