FC Groningen tegen GVVV of rksv Groene Ster in de KNVB beker

Gepost door Peter red. donderdag 5 juli 2012 | 15:09 uur

Vanmiddag heeft de loting voor de eerste en tweede ronde van het KNVB bekertoernooi plaatsgevonden. FC Groningen -als eredivisieploeg vrijgesteld van de eerste ronde- is in de tweede ronde gekoppeld aan de winnaar van de confrontatie tussen GVVV en Groene Ster, die het in de eerste ronde tegen elkaar opnemen.

De wedstrijd -geloot door Erik Pieters, speler van PSV- zal op dinsdag-, woensdag- of donderdagavond 25, 26 of 27 september worden gespeeld in Veenendaal (als GVVV wint in de eerste ronde) of Heerlerheide (als Groene Ster de sterkste blijkt te zijn).

GVVV is de club waar Edwin de Kruyff speelde voordat hij speler van de Trots van het Noorden werd. In het bekerseizoen van vorig jaar werden door deze club goede resultaten behaald: twee Rotterdamse clubs (Excelsior en Sparta) dolven het onderspit tegen de ploeg uit Veenendaal, waarna het in Alkmaar tegen AZ in de kwartfinale met 2-1 net zijn Waterloo vond. Verdere informatie: http://www.gvvv.nl

Het belangrijkste wapenfeit van Groene Ster is de bekerfinale op 11 juni 1944, die men in Eindhoven tegen Willem II speelde. Helaas voor de vereniging uit Heerlerheide ging deze met 9-2 verloren. Verdere informatie over deze club kun je vinden op www.groenester.nl/start.htm

Andere belangwekkende wedstrijden in de tweede ronde zijn AZ-SC Veendam (de KNVB vermeldde nog BV Veendam op het lot), NEC Nijmegen – Feyenoord, FC Utrecht – Ajax, Spakenburg/Achilles ’29 – PSV, FC Chabab/RVVH – FC Twente, Kozakken Boys/Alcides – sc Heerenveen, Roda JC – PEC Zwolle, Hoogeveen/DESO / Van der Horst-Cambuur, Excelsior ’31/FC Lienden – Heracles Almelo en VVOG/Leonidas – FC Emmen.

  • Recommend on Facebook
  • Tip on Hyves
  • Tweet dit!
  • Print dit

Clubnieuws

Reageer


+ 5 = 10

 

thomas davisthomas davis