Nijland teleurgesteld in Enevoldsen en Pedersen

Gepost door René maandag 2 april 2012 | 10:31 uur

Hans Nijland is zeer teleurgesteld over het interview van Thomas Enevoldsen en Nicklas Pedersen in het Dagblad van het Noorden van zaterdag. De algemeen directeur had zich “groen en geel geërgerd” aan het interview van beide Denen op de dag van de wedstrijd tegen Heerenveen. Vandaag meldt dezelfde krant dat beide spelers vandaag op het matje bij Nijland moeten komen.

Direct na de, met 1-3 verloren wedstrijd tegen Heerenveen, gaf Nijland al aan dat het laatste woord nog niet over het interview is gezegd. De directeur had zich onder meer gestoord aan de passage in het interview waarin Enevoldsen aangaf het niet meer op kan brengen om de uitwedstrijden te bezoeken. De Deen staat met een blessure al lang aan de kant. “Ik kan het niet meer opbrengen daar naar toe te gaan. Bij de thuiswedstrijden ga ik nog wel naar het stadion, maar ik geniet niet.” Enevoldsen zou liever thuis zitten en andere dingen doen.

Nijland vindt het onbegrijpelijk dat Enevoldsen zich zo uitlaat. “Als een speler het niet meer kan opbrengen mee te gaan naar de uitwedstrijden zet dat kwaad bloed bij mij. Je voetbalt voor deze club en je wordt daar goed voor betaald, dan moet je ook respect hebben voor die club en zeker ook voor de supporters, die ook altijd meegaan naar de utiwedstrijden en een veel mindere plaats op de tribune hebben.”

Daarnaast is Nijland ook niet te spreken over het gedrag van Pedersen, die afgelopen dinsdag nog een domme rode kaart pakte bij de beloften. Verder vindt Nijland dat, als beide spelers niet meer voor FC Groningen willen spelen, de zaakwaarnemers zich maar bij hem moeten melden. FC Groningen zal dan laten weten onder welke condities de trots van het noorden bereid is de spelers te laten gaan. Pedersen heeft nog een doorlopend contract tot 2013. Enevoldsen staat zelfs tot 2015 nog onder contract.

Lees ook:

 • Nijland teleurgesteld in Dagblad van het Noorden
 • FC Groningen legt talenten Bos en Bakker vast
 • FC Groningen geïnteresseerd in Rodney Sneijder

 • Recommend on Facebook
 • Tip on Hyves
 • Tweet dit!
 • Print dit

Clubnieuws

53 Reacties op “Nijland teleurgesteld in Enevoldsen en Pedersen”

 1. Rob Roy zegt:

  Ik denk niet dat Nijland de enigste persoon is die zich aan deze beide Denen heeft geergerd. Als je zo laagdenkend over deze club in een interview je laat gaan dan is er maar één uitweg meer voor deze jongens en dat is zo snel mogelijk je biezen pakken en wegwezen. Daar komt bij dat deze beide dissidenten de laatste 2 jaar helemaal niets hebben gepresteerd voor de club. Na het WK in 2010 heeft Enevoldsen niets anders gedaan dan blessures voorwenden en Pedersen is bijna alle dagen ongesteld, ziek of misselijk. Beide knapen zijn voor behoorlijke bedragen aangetrokken maar hebben in hun tijd bij de FC Groningen niets anders gedaan dan de kantjes eraf lopen, dus er staat hun eigenlijk niets meer in de weg om terug te gaan van waar ze zijn gekomen. Zulke flapdrollen kunnen we hier in Groningen best missen!!!!!

  Beantwoorden
  • les zegt:

   het is waar wat je hier zegt maar goed de zijn meer spelers die veel geblesseerd zijn en daardoor niet spelen kunnen,
   ze hebben Enevoldsen een contract aangeboden tot 2015 omdat ze hem niet widen laten gaan door dat hij steeds blessure,s had en vind niet dat je hem daaroor zo kan beoordelen,
   hij zit nu fit bij selectie en als je dat niet opgestled word of minuten krijgt kan een speler daar weinig aan doen

   wat er gezegt is klopt niet maar kan me edr enzins wel wat bij voorstellen,

   en over pedersen jaa wat kan je daar overzeggen,
   eigelijk niets
   haha

   hopen dat ze wel willen blijven en positief worden want zo als je nu ziet en hoort dat r veel spelers in de belangstelling staan bij andere clubs heb je toch wel wat nodig

   als Bacuna nu zou gaan kan Thomas op zijn plek en dan kijken hoe di edat doet

   Beantwoorden
 2. roy rob zegt:

  Het is toch niet te geloven !
  Supporters zien al tijden dat Pedersen er met de pet naar gooit.
  En Huistra en Nijland zien dat niet ???
  Je hebt toch geen interview nodig om Pedersen aan te spreken op z’n gedrag?
  Volgens mij is er veel meer aan de hand bij de FC.
  Huistra laat spelers wel heel gemakkelijk vallen.
  Dan denk ik ook maar eens aan Holla.
  Waarom komen Pedersen en Enevoldsen niet meer aan het voetballen?
  Dat zou Huistra zich moeten aanrekenen.

  Beantwoorden
  • René zegt:

   Ik kan me nog een interview herinneren van Holla die zei dat hij wou spelen en als dat niet zou kunnen hij dan liever vertrok… Je kunt als speler geen basisplaats opeisen, daarvoor laat je je voeten spreken en je zorgt ervoor dat je trainer niet om je heen kan. Huistra maakt op dat moment andere keuzes en daarvoor ben je trainer, ben het dan niet met je eens dat Huistra Holla heeft laten vallen… Groningen heeft ook aangegeven dat hij niet weg hoeft, maar in het belang van Holla hebben ze meegewerkt. En tsja wat de denen betreft, je weet natuurlijk niet wat er intern zoal besproken wordt, hij zit niet voor niets op de bank en wat Nijland nu (terecht) zegt, zal echt wel al besproken zijn lijkt me. Wat betreft gaan ze zo snel mogelijk terug naar Denemarken, kan Jans rijden en de Denen op de achterbank…Wat een losers en zoals eerder gesteld de alcohol stijgt Pedersen wel erg naar het hoofd, hij heeft nog wat weken vrij gehouden in verband met het WK…

   Beantwoorden
   • kees zegt:

    welk WK? maar even serieus: ik zie de bui al tijden hangen-net zoals veel andere supporters. En eigenlijk ben ik wel een beetje klaar met dat starre aankoopbeleid van pas een speler halen als de vorige vertrekkende speler geld heeft opgeleverd. Ook vraag ik mij af of Huistra die elf nog wel genoeg kan motiveren. Met een sterk tactisch concept waar Groningen nooit superieur kan zijn over een hele wedstrijd, maar meestal aan de kant wordt gezet…kan er bij mij niet in dat het steeds een kwestie is van geen geluk, of een leermoment of achterin te makkelijk weggeven. Er staan te weinig spelers naar hun mogelijkheden te voetballen en er zit teveel twijfel in de ploeg. Moet anders volgend seizoen.

    Beantwoorden
    • René zegt:

     Ja inderdaad welk WK.. zie je maar weer hoe bezopen Pedersen is Het aankoopbeleid was niet goed dit seizoen, laten we hopen dat het het komende seizoen beter gaat… want Groningen heeft dit seizoen geen recht van spreken…. helaas

     Beantwoorden
     • hertop zegt:

      beste Rene.

      Als ik kijk wat pieter met de aankopen doet?
      Hij laat ze eerst een paar mnd op de bank zitten,en dan mag zon speler 10 min spelen
      niet goed dan maar weer op de bank.
      Pieter is een fijne vent,maar niet geschiky voor ons FC.
      Maar de Fc moet wel haast maken,want anders is erwin koeman met (groen wit hart) voor RKC of eindhoven ….
      En ik denk dat er meer speelt bij de FC …..

  • Tom zegt:

   Huistra kan niet geheel omgaan met spelers die verbaal iets meer van zich laten horen dan de jeugd, die vaak alleen maar ja knikken. Vorig jaar liep Granqvist en Stenman ook tegen dit probleem aan. Huistra is niet de stevige trainer voor Groningen, die iets kan bewerkstelligen. Het is allemaal te lief. Wat Pedersen gepresteerd heeft is inderdaad niets, en dat hij blessure gevoelig is, komt door zijn manier van leven. Enevoldsen en Huistra zijn geen vrienden van elkaar, dus dat helpt ook niet mee, ook al moet Enevoldsen zich natuurlijk professioneler gedragen.

   Beantwoorden
 3. Peter Selie zegt:

  The Danish Diva’s

  Beantwoorden
 4. koen zegt:

  ik heb zo’n gevoel dat deze 2 jongens vreselijk worden uitgefloten de komende thuiswedstrijden

  Beantwoorden
 5. appie happie zegt:

  deze 2 jongens spelen niet weer..tenzij ze hun excuses an publiek aan bieden…diep door het stof….

  Beantwoorden
 6. Johan Visser zegt:

  En dan nog te bedenken dat Pedersen denkt dat hij de selectie van Denemarken voor het WK gaat halen.. HAHA,,, Grote Grappenmaker.

  Beantwoorden
 7. Tom zegt:

  Koeman gaat echt niet komen, Erwin wil niet meer weg uit Eindhoven. Op en neer rijden gaat hij echt niet doen. Tevens is deze man een levensgenieter, iets dat hij niet laat lopen voor zijn vrije leventje. Hij gaat alleen nog rond Brabant werken. Als vervanger ben ik erg gecharmeerd van Adrie Koster, een man die iets kan opbouwen bij een club, en een trainer die kan presteren.

  Beantwoorden
  • Johan Visser zegt:

   Als ik al een vervanger voor Huistra wil hebben, dan hoop ik op Robert Maaskant.

   Off. Volgens Johan Derksen gaat Tim Breukers naar FC Twente.

   Beantwoorden
  • diego zegt:

   geen van beide koemannen zullen trainer worden van groningen…
   de band is te groot om het risico te lopen dat het mislukt..
   hun vader is nog steeds actief voor fc…
   dus die willen de band die ze hebben met fc goed houden

   Beantwoorden
   • René zegt:

    Er komt hoe dan ook geen nieuwe trainer, Huistra blijft gewoon zitten. Groningen predikt rust en stabiliteit en ik zie het niet gebeuren dat ze Huistra de laan uitsturen. Nu begrijp ik waarom Erwin vorige keer nee zei, het was niet het contract met de Hongaarse Bond, maar de angst dat het wel eens kon mislukken. Ok, weten we dat ook weer

    Beantwoorden
    • Tom zegt:

     Ik vind dit jammer, een ieder kan zien dat het bergafwaarts gaat, dan kun je wel zeggen dit zijn leermomenten voor de trainers geweest, maar dat kan bij een club als Groningen niet. Als je wilt doorgroeien, dan moet je niet een trainer, die het zelf nog moet ondervinden eindverantwoordelijk maken.
     Iets anders
     Nijland had het over een sponsordeal waar iedere club jaloers op mocht zijn, maar ik zie daar niet veel van terug, als er geen enkele financiële mogelijkheden is om ook maar iets te doen, dan hecht ik er niet veel waarde aan. Ook zou het sponsorpakket afhangen van de klassering, dan houd ik mijn hart vast, wat er deze zomer overgemaakt gaat worden. We denken op dit moment veel te behoudend, de seizoenkaarthouders en de sponsoren willen na dit debacle verbeteringen zien. Het is als club dan ook verstandig om nu met positieve zaken te komen. Misschien was Breukers niet haalbaar, maar dit soort jongens mag je nu al wel gaan presenteren. Met de seizoenkaarten valt het misschien nog mee, maar door de kwakkelende economie zullen de dure stoelen minder verkocht worden. Deze zijn ook dit jaar niet verkocht, en dan ga je in je begroting snel enkele tonnen terug, het salaris van Breukers.

     Beantwoorden
     • René zegt:

      Dat het bergafwaarts gaat dat valt nog wel mee, dit seizoen is volgens mij wel verloren… Maar er staat al weer snel een nieuw seizoen en dat Breukers voor Twente kiest vind ik eigenlijk meer dan logisch. Nieuwe trainers zijn lang niet altijd de oplossing, het spelersmateriaal blijft hetzelfde en Huistra heeft ook de pech dat er zoveel geblesseerden zijn. Ok, dit seizoen brengt niet wat er met zijn allen van hopen en verwachten… Het eerste seizoen na zoveel goede seizoenen. Laten we ons de kop niet gek maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat Nijland en zijn mannen goede aankopen zullen doen… Het is beter om voorzichtig te zijn met geld dan onverantwoorde aankopen te doen… Renze de Vries deed dat bijvoorbeeld wel en zie wat dat ons heeft gebracht. Wat ik wel meer verwacht van Nijland is een stevig optreden tegen die 2 idioten van een een Denen… En ja we kunnen het met elkaar eens dat je moet kopen voordat er een speler is verkocht.. Wij hoeven dat geld niet uit te geven en zo rooskleurig is het ook niet… We begonnen het seizoen met een tekort weet je nog…

  • Peter Selie zegt:

   Helemaal met Tom eens over Koster!

   Beantwoorden
 8. Tom zegt:

  Breukers komt in ieder geval niet, volgens Derksen speelt hij volgend jaar voor Twente, zoals ik bij mede bloggers las, ben ik er roerend mee eens, dat je niet pas moet reageren als er een speler vertrekt om dan pas toe te slaan. Maar misschien zijn de financiële middelen niet zo denderend als wij denken.

  Beantwoorden
 9. theoreticus zegt:

  Los van de resultaten is de relatie trainer spelersgroep van invloed op het ontslag van een trainer. Hoe die is weet ik niet, dat weten alleen betrokkenen. Een ontslag midden in een seizoen zet totaal geen zoden aan de dijk en kost de club een hoop geld dat beter te besteden is. Het geluk van vorig jaar ontbreekt dit seizoen.
  Een nieuwe trainer uit het rijtje Koster/Maaskant kan ik me helemaal niet voorstellen, beide hebben niks met Groningen en Maaskant heeft alleen iets met zichzelf, wat een ballon is dat zeg!
  Als toekomstige opvolgers van Huistra tip ik (helaas) Joop Gall of Atteveld. Mijn voorkeur: Johan Neeskens!

  Beantwoorden
  • Tom zegt:

   Johan Neeskens, heeft ooit gezegd, Groningen was zijn grootste fout uit zijn leven, ik heb er van genoten. Joop Gall lijkt mij in het rijtje Erwin Koeman ( te bekend binnen de club, en de binnenstad ). Raymond atteveld is een trainer waar ik niks mee heb, maar volgens mij stond hij er bij ADO toch niet zo goed op, m.b.t de spelersgroep. Ik pleit ook niet voor ontslag, maar in goed overleg aan het eind van dit seizoen stoppen. Want ik kan mij niet voorstellen dat een nieuwe trainer een speler als Enevoldsen niet in zijn selectie wil.

   Beantwoorden
   • René zegt:

    Nou ik juist wel, want als je je als speler zo uit laat over je club dan heb je wat mij betreft maar 1 ding te doen.. Opzouten. Er valt genoeg op Huistra aan te merken, maar ik vind niet dat hij weg moet… Laat ze eerst maar goed inkopen en dit elftal groeit verder… er zit genoeg kwaliteit in. En in goed overleg stoppen, is gewoon ontslag.. En voor andere trainers is voor mij Erwin Koeman de absolute nr. 1. Maar dat speelt helemaal niet, dus laten we ons bezighouden met de vraag welke nieuwe spelers moeten er eigenlijk bij? Ik las op fcgonline dat Kostic zou komen? Nieuw spelersmateriaal daar gaat het om, een nieuwe trainer krijgt nl. met hetzelfde probleem te maken.

    Beantwoorden
   • theoreticus zegt:

    Wat een rare uitspraak van Neeskens, maar goed ; laat hem dan maar geen 2x een grote fout maken. En idd René; een nieuwe trainer krijgt met hetzelfde probleem te maken en ik neem aan dat het probleem de samenstelling van de selectie is. Hoe kan het toch dat een elftal dat zo goed het seizoen begint zo diep wegzakt?
    Na de eerste wedstrijd dacht ik echt dat Roda tegen degradatie zou strijden en wij voor rechtstreekse plaatsing EL.

    Beantwoorden
  • appie happie zegt:

   geen gall
   geen atteveld
   geen neeskens

   deze heren kunnen er niks van.

   erwin koeman ook niet,is 2x gevraagd door de fc..zei 2x nee.. nu dus nooit weer vragen.

   Beantwoorden
   • Niels zegt:

    Robert Maaskant natuurlijk !

    Beantwoorden
    • Giancarlo Antognoni zegt:

     Natuurlijk NIET !!!!
     Wat een kwal deze man…
     Past hier niet….
     Vindt zichzelf interesant…
     Dit soort arrogante “blaaskalken” hebben
     in het verleden genoeg kapot gemaakt…..
     Jacobs, Rijsbergen……niet weer !!!

     Beantwoorden
 10. Rob Roy zegt:

  Kostic en Mayada twee spelers waar de FCG zich op moet richten.
  Kostic als opvolger van Tadic en Mayada als aanvallende middenvelder op 10, lijkt me leuk. En wat betreft Enevoldsen en Pedersen, tja, na een paar nachtjes slapen en er over te hebben nagedacht zou ik zeggen voor Enevoldsen het voordeel van de twijfel te geven omdat hij toch wel heeft laten zien dat het in potentie een goeie speler is die iets toe kan voegen aan het team (mits hij niet geblesseerd is), maar Pedersen kan wat mij beterft linea recta Denemarken, enkele reis. Ik heb in eerdere posts wel eens geroepn van “Huistra oprotten”, maar bij nader inzien is deze man ook niet geheel schuldig aan het feit dat de FCG zo laag geklasseerd staat. De hele entourage rond de club is een beetje ‘blassee’ en daar bedoel ik mee dat het allemaal iets te gezapig toe gaat. Als ik bij sommige wedstrijden ook het publiek zie hoe gelaten het er allemaal bij staat en het team tijdens de wedstrijd amper vooruit wordt geschreeuwd dan denk ik dat het publiek ook de hand in eigen boezem moet steken en moet terug denken aan de eerste jaren in de Euroborg waarbij de Groningen Fanatics de ‘aanstichters’ (in de goede zin des woords) waren van de prachtige tafrelen op de tribunes. Nee, dit seizoen is voor de club ten einde maar we beginnen voor het volgende seizoen weer met een schone lei, mét een aantal goede gerichte aankopen én de huidige trainersstaf. En dan zullen we die friezen eens weer een poepie laten ruiken, want we staan door de jaren heen nog steeds in punten vóór op die gasten en is de FC-Groningen nog steeds de trots van het Noorden.

  Beantwoorden
  • Niels zegt:

   Mayada doet het behoorlijk slecht op dit moment.
   Hij zelfs uit de selectie gezet bij zijn club!

   Beantwoorden
   • René zegt:

    Waar heb je deze info vandaan Niels? Als ik fcgonline lees kan ik niet concluderen dat hij het slecht doet en uit de selectie is gezet? Ik las enkel dat hij de laatste wedstrijd niet mee deed en inderdaad niet bij de selectie zet, maar er uit gezet. Deel je kennis met ons

    Beantwoorden
 11. Niels zegt:

  Ik denk dat Groningen met Paco van Moorsel al een goede nummer 10 heeft.

  Beantwoorden
  • René zegt:

   weer een talent, laten we nu maar eens voor ervaring gaan.. we weten hoe het nu gaat met een elftal vol talenten

   Beantwoorden
  • Johan Visser zegt:

   We moeten meer ervaren spelers hebben.
   En een echte leider achter in de verdediging.
   Over de doelman nog maar te zwijgen.

   Hierbij hoop ik nog steeds op Lasse Schone. Maar ik ga er niet vanuit dat hij komt.

   Beantwoorden
 12. Niels zegt:

  Daan Bovenberg halen als rechtsback.
  En Arjan Swinkels halen als centrale verdediger, overigens is hij ook de ideale aanvoerder

  Beantwoorden
  • René zegt:

   Arjan Swinkels????? Speler van de eerste divisie club Willem 2, we willen toch omhoog? En staat Daan Bovenberg er niet tegenwoordig regelmatig naast bij Utrecht? Dus?

   Beantwoorden
  • Tom zegt:

   Bovenberg is geen topper, en is pas net gekocht door Utrecht, en swinkels, dat kun je niet menen. Wil je nog meer onrust in je team, dan moet je deze jongen nemen.

   Beantwoorden
   • Johan Visser zegt:

    Nee Bovenberg is (nog) geen topper, maar altijd beter dan war we er nu hebben staan… Dus dat zou ik nu wel een optie vinden. Maar inderdaad ben ik ook bang dat hij niet makkelijk weg gaat bij FC Utrecht aangezien hij er net speelt.

    Beantwoorden
 13. Niels zegt:

  Swinkels is altijd bloed fanatiek!
  Altijd wil hij winnen, hij steunt altijd het team.
  En is een ijzersterke verdediger.
  Sterk in de lucht en een prima aanvoerder.

  Beantwoorden
 14. hertop zegt:

  allemaal leuk om te horen,maar haal alsjeblieft wat ervaring er bij.
  En meneer nijland wacht nou niet te lang (Breukers).
  Toch heb ik er wel vertrouwen in dat het weer goed komt met onze FC.

  Beantwoorden
 15. Niels zegt:

  Breukers gaat naar FC Twente.
  En Swinkels heeft ervaring.

  Beantwoorden
 16. Niels zegt:

  Groningen speelt je degradatie voetbal op dit moment…

  Beantwoorden
 17. Niels zegt:

  de Aarde.
  Maar het gaat hier over voetbal of niet?

  Beantwoorden
  • René zegt:

   ja, je schreef net zo iets raar als zou Groningen degradatie voetbal zou spelen, dat was dan een grap? Toch.

   Beantwoorden
   • Niels zegt:

    Nee,

    Eerlijk gezegd niet.

    - Een trainer die als een zoutzak rond loopt op de training.

    - Een trainer die niet naar zijn assistenten luistert.

    - Een trainer die zuchtend wegloopt als hem wat gevraagd word.

    - Een aanvoerder die als een ‘bejaarde’ mee verdedigd.

    - Twee Denen die denken dat ze niet hun best hoeven te doen.

    - Alle blessures op een rijtje

    Daar moet Dhr. Nijland echt wat aan gaan doen!

    Beantwoorden
 18. Martin zegt:

  Jongens, probeer er geen ‘chatbox’ van te maken hé! MVG | Redactie

  Beantwoorden
 19. theoreticus zegt:

  Mooi dat Swinkels altijd wil winnen. Dat zegt natuurlijk niets,het is tragisch te noemen ; wel willen winnen maar niet kunnen voetballen.

  Beantwoorden
 20. roy rob zegt:

  Wat een gezeur over geen geld bij Groningen !

  Hoe komt Heracles dan met een beperkte begroting in de bekerfinale?

  Beantwoorden
 21. danny kl zegt:

  ik vindt dat ze alle bij maar moeten op rotten aan daat soort spelers heb je niks weg er mee

  Beantwoorden

Reageer


3 + 2 =