Voorbeschouwing PSV – FC Groningen

Gepost door Jurrien red. donderdag 25 april 2013 | 23:23 uur

VoorbeschouwingFC Groningen kan zich zo goed als zeker gaan opmaken voor de play-offs om Europees voetbal. Via een knappe eindspurt sluit FC Groningen het seizoen zeer waarschijnlijk toch nog af op de plaats waar het dit seizoen voor ging.

Dat is dus plaats acht. Met 42 punten heeft FC Groningen vijf meer dan nummer negen NEC en met drie wedstrijden te gaan lijkt dit voldoende op de play-offs te halen. Met een beetje mazzel en goede vorm wordt het seizoen in het eindejaarstoetje zelfs helemaal goed afgesloten en gaan we Europa in! Uiteraard is dit nog ver weg, maar -en daar issie hoor- de bal is rond!

Zaterdagavond mag de ploeg van Robert Maaskant op bezoek bij PSV. Als er naast FC Groningen nog een ploeg mag spreken over een bewogen jaar, dan is het PSV wel. Erik Pieters die een ruit kapot slaat, Jeremain Lens die ruzie zoekt in De Kuip en een vermeende ‘kabel’ binnen de selectie zijn enkele voorbeelden van de problemen waar PSV-trainer Dick Advocaat mee te maken kreeg. Het grootste probleem van De kleine Generaal uit Den Haag is echter ‘gewoon’ een sportieve: zijn verdediging is dramatisch.

Sleutelrol voor Stefano Magnasco zaterdag?

Zo is het centrale duo bij de ‘nummer-één kampioenskandidaat van voor het seizoen’ niveautje onderkant Eredivisie. Ik heb vaak kritiek gehad op Johan Kappelhof en Kees Kwakman, maar beide verdedigers van FC Groningen, die ik niet van het niveau-Groningen vind, zijn niet minder dan Marcelo en Timothy Derijck. Ook de beide backs, Atiba Hutchinson en Jetro Willems komen te kort voor PSV.

Dit schept in mijn ogen kansen voor Groningen, waar ik Andraz Kirm en Leandro Bacuna als vleugelspitsen in staat zie veel schade toe te brengen aan PSV. Vooral Kirm vind ik momenteel sterk spelen. Als grootste tegenstander van het aantrekken van deze Slowaak moet ik bekennen het toch een uitstekende voetballer te vinden. Verder kijk ik uit naar het duel Dries Mertens-Stefano Magnasco. Nu Magnasco bij Groningen eindelijk een vaste basisplaats heeft, blinkt hij wekelijks uit. Vooral aanvallend is de snelle Chileen een openbaring. Als hij zich in verdedigend opzicht staande weet te houden tegen één van de Eredivisie’s beste vleugelspelers, dan kan hij FC Groningen veel geld opleveren. Immers; goeie backs zijn schaars. Bijkomend voordeel: Mertens loopt nooit met zijn mannetje mee. Magnasco komt veel op, dus hier liggen kansen.

Het duel in Eindhoven begint om 18.45 en staat onder leiding van scheidsrechter Ruud Bossen. Laten we hopen op een beter resultaat dan vorig jaar, toen Groningen met 6-1 de bietenbrug op ging. In de Euroborg eerder dit jaar werd het 1-3 voor de bezoekers. Mitchell Schet redde in de laatste minuut de eer voor Groningen.


Tot slot nog de elf namen waar FC Groningen hoogst waarschijnlijk mee zal aantreden. Een basisplaats lijkt er wederom voor Timo Letschert te zijn. De jonge verdediger zal in plaats van de geschorste Van Dijk spelen.

100% zeker is de opstelling nog niet; houd voor wijzigingen de website in de gaten!

Zeefuik – Texeira
Kirm – Femi – De Leeuw – Bacuna
Burnet – Kwakman – Letschert – Magnasco
Bizot

 • Raad dit aan op Facebook
 • Deel dit op Google +
 • Tip on Hyves
 • Tweet dit!
 • Print dit

12 Reacties op “Voorbeschouwing PSV – FC Groningen”

 1. hertopwil zegt:

  We spelen wel weer tegen 12 man. Bedankt Ruud Bossen,en KNVB
  Ach ja KNVB ziet liever PSV kampioen dan AJAX
  Dus worden we weer genaaid.

  Beantwoorden
  • berend botje zegt:

   Bossen is pisvee fan!hielp ze volledig in het zadel.maar het leek wel of fc bij voorbaat al verloren had!die kwakman ook is zoooo sloom werd aan alle kanten voor bij gelopen,ook letschert is traag trouwens!snel vergeten en op naar VVV 3 punten en we zijn er…

   Beantwoorden
 2. be zegt:

  kom op zeg… als je zelf niet voetbalt, en met zo’n inzet en passieloos, heb je niets te zoeken op het veld… heeft niets met jou stelling te maken

  Beantwoorden
  • hertopwil zegt:

   be,ben het met je eens het was niet echt oké wat ze lieten zien,maar als jij goed opgelet hebt kon ook jij niet om de reden heen dar bossen gewoon voor 1 ploeg was.
   Er waren sommige spelers van PSV die meer zin hadden om een Groninger te raken dan de bal. De grunnigers volgen alle kanten op.
   En hoe van bommel zeefuik tegen de doelpaal smeet,hoe kieftenbeld tegen het gras mat werd gesmaakt (doelpunt van bommel)!
   Maar ja iedereen mag zijn mening hebben ja toch

   Beantwoorden
 3. rene1 zegt:

  Schakel net in 5-0 ongelovelijk.

  Beantwoorden
 4. rene1 zegt:

  Lindgren en van Dijk er niet bij is toch een gemis en dat zag je vandaag wel terug.

  Beantwoorden
 5. jaap assen zegt:

  en weer genaaid door bossen. penalty slaat nergens op, en de 4-0 ging ook een overtreding aan vooraf.
  en dan in de rust maaskant ook nog weg sturen wegens commentaar!!!!
  Kom op knvb, stuur deze man maar per direct met pensioen, hij is het niet waard om nog langer te fluiten op de nederlandsche velden. waardeloze scheids.
  De nederlaag was overigens wel terecht, psv was gewoon beter.
  volgende week vol voor de 3 punten tegen vvv, en de play offs zijn binnen!!!
  Dit is echt boven verwachting als wij de play offs halen, dit is dan ook echt een top prestatie, van het hele team en trainersstaf

  Beantwoorden
  • hertopwil zegt:

   ben het roerent met je eens jaap,als je als trainer niets mag zeggen van dat geflrt met de spelers van PSV (Meertens en van Bommel)dan wordt het tijd voor een nieuwe lichting.
   Deze pot gauw vergeten,en op naar VVV( eigenlijk moeten we ons FC daar ook steunen,750 man mee,schreeuwen we ze wel naar de winst!
   Zo wordt een( wat leek) kloten seizoen toch nog (mss) wel iets moois….

   Beantwoorden
 6. hertopwil zegt:

  HÉ WE HEBBEN DE PLAY OFF

  Beantwoorden
 7. hertopwil zegt:

  kijk dan maar eens nar de wedstrijden vam NEC en Heracles.
  Komt allemaal goed haha

  Beantwoorden

Reageer


9 + = 18