17-jarige Deen Nicolaj Forst Jensen op proef bij FC Groningen

Gepost door Gerard red. dinsdag 23 april 2013 | 10:30 uur

Nicolaj Forst Jensen, een 17-jarige centrale middenvelder uit het Onder-17 team van Esbjerg fB, loopt deze week op proef mee bij FC Groningen. Dit meldt de Deense club op haar officiële website. Jensen wordt gezien als een groot talent en heeft nog een contract tot 2015 bij Esbjerg. De komst van Jensen zou oa te maken hebben met de ‘goede banden’ die beide clubs met elkaar zouden hebben.

Zondagavond is hij -samen met zijn vader- aangekomen in Groningen en tot donderdag zal Jensen meetrainen met de B1 van FC Groningen. Op deze manier kan hij de sfeer proeven bij FC Groningen.Of dit zal leiden tot een contract is nog máár de vraag. De komst van Jensen zou ook de eerste stap kunnen zijn in het nieuwe beleidsplan van FC Groningen, aangezien de club de leeftijdsgrens voor internationale scouting heeft bijgesteld heeft tot onder-19.

Verleden heeft ons geleerd dat aankopen uit Denemarken weinig kans tot succes hebben. Thomas Enevoldsen, Nicklas Pedersen, Morten Nordstrand en Oluwafemi Ajilore. Geen van allen werd een succes bij de FC. Natuurlijk betekent dat niet dat Jensen ook geen succes zal worden, ook gezien zijn leeftijd. Wij wensen Jensen in ieder geval veel succes deze week en hopelijk weet hij de club te overtuigen van zijn kunnen.

  • Raad dit aan op Facebook
  • Deel dit op Google +
  • Tip on Hyves
  • Tweet dit!
  • Print dit

Clubnieuws, Transfernieuws

1 Reactie op “17-jarige Deen Nicolaj Forst Jensen op proef bij FC Groningen”

  1. berend botje zegt:

    wederom een middenvelder…

    Beantwoorden

Reageer


2 + 9 =