Zojuist heeft RTVNoord gemeld dat FC Groningen langer door wil gaan met middenvelder Thomas Enevoldsen. Verder is het definitief dat Stefan van der Lei als 3e keeper bij FC Groningen zal gaan werken ter vervanging van Agil Etemadi.

Op de website van RTVNoord kwam vanochtend het nieuws naar buiten dat FC Groningen de optie om het aflopende contract van de Deense Thomas Enevoldsen te verlengen, onlangs heeft gelicht. Dat betekent dat Enevoldsen hierdoor tot medio 2014 bij de Trots van het Noorden onder contract staat.

De 24-jarige Deen kwam in augustus 2009 over van Aalborg BK voor een bedrag van 1.25 miljoen euro. Zijn debuut was tijdens de wedstrijd SC Heerenveen – FC Groningen, waar de boeren wonnen met 1-0. In zijn carrière bij FC Groningen speelde hij 79 wedstrijden en scoorde daar in 14 keer. Opvallend was hij tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam – FC Groningen, waarin hij maarliefst 3 keer scoorde binnen 40 minuten.

Stefan van der Lei volgt de onlangs vertrokken Agil Etemadi op

Op 16 december 2011 maakten wij bekend dat Agil Etemadi, de 3e keeper van FC Groningen, vertrekt naar Tractor Sazi Tabriz FC (Iran). Dit betekend dat FC Groningen momenteel geen 3e keeper had. De vermoedens gingen al rond dat de 18-jarige Stefan van der Lei van FC Groningen/Cambuur A1 als opvolger van Etemadi zou keepen.

Bij deze kunnen we bevestigen dat van der Lei definitief als 3e keeper bij FC Groningen zal optreden voor de rest van het seizoen. Het keepersrijtje ziet er dan als volgt uit: Luciano da Silva (1e keeper), Brian van Loo (2e keeper), en Stefan van der Lei (3e keeper). Hier zien we van der Lei aan het werk tijdens het Eurovoetbaltoernooi, waarbij hij na het stoppen van 3 penalty’s werd uitgeroepen toe doelman van het toernooi:


Lees ook:

 • Training van vrijdag: geen wijzigingen, geen Van Dijk
 • Van Dijk en Bacuna geselecteerd voor Jong Oranje
 • Brian van Loo verlaat FC Groningen

 • Recommend on Facebook
 • Tip on Hyves
 • Tweet dit!
 • Print dit

Clubnieuws

2 Reacties op “Contract Enevoldsen met 2 jaar verlengd; Stefan van der Lei wordt opvolger van Agil Etemadi”

 1. theoreticus zegt:

  Is Enevoldsen niet de meest logische opvolger van Tadic? Of Andersson. En dan een nieuwe 10 vinden want Enevoldsen op 10 lijkt me qua mee verdedigen niet erg handig. En dan Jones, waar moet die jongen spelen? Zou hij op 10 kunnen?

  Beantwoorden
  • Johan zegt:

   Toen Jones bij FC Groningen kwam werd er gezegd dat hij op alle 4 de plekken voorin kan spelen.
   Dus dat is spits, rechts en links buiten en als nummer 10.

   Dat zou dan eventueel ook wel een oplossing zijn, maja dan is de selectie wel weer een beetje klein, dus er moet dan denk ik nog wel iemand anders komen.

   Beantwoorden

Reageer


+ 4 = 13