Danny Holla denkt na over vertrek bij FC Groningen

Gepost door Karen 11 januari 2012 om 17:29

Het gaat niet goed met Danny Holla. De middenvelder stond in de laatste drie wedstrijden voor de winterstop in de basis, maar dat is voor hem niet genoeg. “Als ik me op dit moment geen volwaardige basisspeler voel, dan ben ik het gewoon niet. En dat is op dit moment het geval”, aldus Holla. Het knaagt aan hem dat hij dit seizoen slechts zeven keer aan de aftrap verscheen.

Bijna twee jaar geleden zag Holla tijdens een training door een verschrikkelijke botbreuk zijn voet ineens langs zijn been hangen. Na zeven maanden revalideren keerde hij vorig jaar halverwege het seizoen terug op het veld. Het werd een tussenseizoen, waarin Holla vooral echt fit wilde worden. Daarom stond alles destijds ook in het teken van het huidige seizoen, waarin hij zichzelf weer helemaal op de kaart wilde zetten.

Dat lukte helaas niet helemaal. Holla werkte erg hard en kreeg veel complimenten, maar de goede resultaten van de club bleven uit: slechts vier punten werden behaald in de eerste vier wedstrijden. En op het veld moest hij ook nog eens concurreren met andere goede spelers als Kieftenbeld, Hiariej en Sparv. “Ik speelde wel goed, maar niet bijzonder speciaal. En ik zie het niet zitten de komende anderhalf jaar een goede twaalfde man te zijn.”

 

Of Holla rekening houdt met een transfer, weet hij nog niet. ”Pas als mijn begeleider Johan Wins hoort dat iets concreet is, ga ik me er mee bezig houden. Zo lang geen club zich meldt, speel ik hier”. Het contract van Danny loopt tot 2013, technisch manager Henk Veldmate zegt daar op: ”Kijk even hier op de stoep, volgens mij staan de clubs nog niet in de rij.”

Danny Holla laat alles op zich afkomen, volledig onwetend wat de januarimaand hem brengt. Afsluitend vertelt Holla: ”Als voetballer moet je soms een lastige beslissing durven nemen om beter te worden en verder te komen. Op dat punt ben ik nu wel. (Bron: Voetbal International)

Lees ook:

 • Brian van Loo verlaat FC Groningen
 • Kom jij FC Groningen Blog versterken?
 • Voorbeschouwing N.E.C. – FC Groningen

 • Recommend on Facebook
 • Tip on Hyves
 • Tweet dit!
 • Print dit

Clubnieuws

11 Reacties op “Danny Holla denkt na over vertrek bij FC Groningen”

 1. marc zegt:

  Die gaat denk ik weg .

  Beantwoorden
 2. Johan zegt:

  Waarom, laat hem lekker spelen ipv sparv, dan ga je er ook nog op vooruit.

  Beantwoorden
 3. koen zegt:

  Sparv is de meest onderschatte voetballer van Groningen! Ga nou eens een hele wedstrijd op die vent letten en je zal zien dat hij echt een grote waarde heeft ! En over Holla zeg ik, strik dr om en wegwezen! Die vent heeft het inzicht en de motivatie wel maar is veel te traag en dus word je gewoon overlopen op het middenveld, leuke speler voor NEC of NAC

  Beantwoorden
 4. René zegt:

  hoe zat dat ook alweer, net zo hard trainen dat de trainer niet meer om je heen kan of zoiets…. basis plaatsen dwing je af door je spel en niet door gezeik in de VI…..Ga een eind fietsen Holla…. Misschien wil Veendam je wel hebben…

  Beantwoorden
  • Harrie66 zegt:

   +1 voor René! Heb het stuk zelf ook gelezen, ziet er wel een beetje zielig/aandachttrekkend uit…

   Beantwoorden
 5. Rob Roy zegt:

  Het enigste wat Holla moet doen is z’n mond houden en erg hard gaan trainen zodat hij de fitheid krijgt die hij had toen hij van FC Zwolle terug bij de FC kwam.Aan zielige praat hebben we niets en als je zo voetbalt als Holla de laatste tijd doet dan is er voor hem geen plaats meer bij deze club. Dus,Danny, hard traien zodat de trainer niet om je heen kan en anders? SC Veendam misschien????

  Beantwoorden
 6. kees zegt:

  Het lijkt wel of er een stille revolutie wordt doorgevoerd bij Groningen:

  Voorin spelers genoeg, maar de helft vaak geblesseerd. Bacuna, Andersson en Pedersen renderen nog te weinig. Middenveld daar zit (nog) geen verbetering/constantheid in, maar hier zijn ook op z’n minst 5 spelers voor 3 posities. Dat Holla en Hiariej zich zorgen maken nu van de Laak terugkomt is terecht.

  Achterin: als Burnet-van Dijk-Kappelhof constant blijven presteren, dan moeten Johansson, Ivens en Kwakman ook op de bank blijven wachten op hun beurt..

  Zie maar eens een basisplek te houden als je minder presteert.

  Beantwoorden
 7. Tom zegt:

  Holla moet eens om zich heen kijken. In de jaren dat hij nu bij Groningen speelt, is zijn laatste jaar niet zijn beste, hij is na zijn blessure zeker niet beter geworden. Hij is tevens in zijn ontwikkeling staan gebleven. En ik geef Huistra gelijk, omdat de andere middenvelders Kieftenbeld en Sparv, veel meer potentie hebben. Na het vertrek van Femi, is hij toch zeker de vaste 12 man en krijgt hij zeker zijn minuten. Maar in die minuten heeft hij Huistra, zeker niet kunnen overtuigen. Persoonlijk gezien, mag Kwakman de back-up voor bovengenoemde worden, of voor de verdediging. Met schorsingen en blessures zal Kwakman iedere wedstrijd spelen. Wat positief zal zijn voor de jonge jongens in het elftal.

  Beantwoorden
 8. Rob Roy zegt:

  Het is dan (waarschijnlijk) VVV Venlo geworden voor Holla. Beter voor Holla en nog beter voor de FC-Groningen.

  Beantwoorden
 9. Martin zegt:

  Meer info hier: http://bit.ly/x1Z4og

  Beantwoorden

Reageer


+ 4 = 11