Feyenoord afgeslacht in de ”Groene Hel” [update]

Gepost door Martin 30 oktober 2011 om 18:12

Het rood-witte Feyenoord is vandaag afgestraft door de Groningers. Met maarliefst 6-0 werd er van de Rotterdammers niks over gelaten. 6 doelpunten  door 6 verschillende spelers.

De Tribune namen

Vooraf de wedstrijd werden de Tonny van Leeuwen en Koeman Tribune officieel onthult. Trainer Ronald Koeman was zeer vereerd, maar focuste zich meer op de 3 punten. Echter kwam de oefenmeester niet ver. Al na 40 seconden schoof Dusan Tadic de bal in het doel van keeper Erwin Mulder.

De wedstrijd volgde naar de 16e minuut waar Maikel Kieftenbelt de 2e treffer maakte via een prachtig afstandschot. Petter Andersson dacht waarschijnlijk ”Dat kan ik ook!” waarna hij de 3-0 scoorde. Zo gingen de ploegen de rust in, waar officieel afscheid werd genomen van ex-spits Tim Matavz.

Ook na de rust kon Feyenoord niet meekomen met het spel van de noordelingen. Na nog ruim een half uur te moeten spelen scoorde Leandro Bacuna op prachtige wijze de 4-0. In de 67e minuut maakte Dani Fernandez een slaande beweging richtig Burnet waarop een directe rode kaart volgde.

In de 89e minuut zag ook ”grote beer” Virgil van Dijk zijn kans, vanaf zo’n 30 meter schoot de centrale verdediger de bal, welke daarna als een engeltje het doel in zweefde. 1 minuut daarna kopte de Koreaan Hyun Jun Suk de bal nog een keer het doel in. Zo eindigde de spectaculaire wedstrijd FC Groningen – Feyenoord in een 6-0!

Opstelling FC Groningen

Van Loo; Hiariej, Van Dijk, Ivens, Burnet; Kieftenbeld (74’ Holla), Sparv; Bacuna, Andersson (80’ Johansson), Tadic; Texeira (87’ Suk).

Opstelling Feyenoord
Mulder, Dani Fernández (67’ rood), De Vrij (70’ Mokotjo), Vlaar, Martins Indi, El Ahmadi, Clasie, Bakkal, Cabral, Guyon Fernandez (46’ Guidetti), Schaken (52’ Biseswar).

Toeschouwers: 22.441 (uitverkocht)
Scores: 1’ Tadic 1-0, 16’ Kieftenbeld 2-0, 18’ Andersson 3-0; 57’ Bacuna, 89’ Van Dijk, 90’ Suk

Scheidsrechter: Kuipers
Officials: Van Roekel, Zeinstra en Honig
Rode kaart: 67’ Dani Fernández
Gele kaarten: 24’ Vlaar, 31’ Bakkal, 79’ Hiariej, 86’ Bacuna

• Tweet dit!
  • Print dit

10 Reacties op “Feyenoord afgeslacht in de ”Groene Hel” [update]”

1. flippie zegt:

Yesyesyes! 6-0 ongelooflijk! de sfeer was weer als van ouds.. mijn weekend kan niet meer stuk! Op naar RKC

Beantwoorden
  2. Janneke zegt:

Wat een heerlijke wedstrijd het kon niet op 6-0 en wat een afstandschoten heerlijk, en wat een sfeer!!!

• kees zegt:

ben jij nog vrij voor een FCG-relatie, Janneke? heerlijk, heerlijk, heerlijke sfeer straal jij uit…(EN IK WAS ALTIJD ZOOO SFEERGEVOELIG)

3. René zegt:

Dat de 3 punten in de pocket zouden zitten, dat had ik wel verwacht… maar dat we Feijenoord een les in effectiviteit en voetbal zouden geven eigenlijk niet. Ik heb met positieve verbazing naar deze wedstrijd gekeken, wat een feest was dit zeg. En echt ik zou niet weten wat ik nou de mooiste goal vond. Kieftenbelt oh wat een heerlijk schot, Bacuna wat een knaller en dan hebben we nog de beste sub van groningen (ooit), 3 uit 3… en vandaag had hij er 2 of 3 minuten voor nodig. Topprestatie van een team dat alleen maar beter aan het worden is…

• wim p. zegt:

Inderdaad prachtig om te zien wat voor elftal er staat, jong, talentvol, wilskracht en toekomstig. ik vond zelf de goal van van dijk het mooist, wat een knal zeg! Met zo’n team hoor je niet op de 8e plek.

4. René zegt:

Martin, is dit het nieuwe FCGroningen Blog, ipv fcgroningen.blog.nl.. kun je daar iets meer over zeggen? Sinds Tammo de zon is gaan opzoeken, blijven we telkens tegen de verliespartij tegen Heracles aankijken…. En laten we ons toch focussen op de prachtige overwinning tegen Feijenoord. En de goal van Van Dijk was mooi, maar eigenlijk een fout van de keeper van Feijenoord, je gaat toch niet zitten in de bal van Kieftenbelt zat zo een mooie curve, maar de goal van Bacuna, wat een aanval.