Financiële injectie voor FC Groningen?

Gepost door Gerard red. dinsdag 23 april 2013 | 12:10 uur

Hans Nijland 9FC Groningen krijgt mogelijk een financiële injectie die de begroting zowel substantieel als structureel een forse boost zal geven. Dat maakte Dick Heuvelman onlangs bekend op zijn blog de Derde Helft. Binnenkort zal de club een persconferentie beleggen om dit fantastische nieuws naar buiten te brengen, aldus Hans Nijland.

“Hij is er niet vaak, Hans Nijland, bij Energy Valley-zusterclub Gasterra Flames, waar de honneurs van FC Groningen altijd worden waargenomen door Ed Zijp, de aimabele voorzitter van de Raad van Commissarissen in de Euroborg, en zijn alleraardigste vrouw Grethel. Maar als ie er eens is, komt Nijland ook gelijk met goed nieuws af. Heel goed nieuws zelfs dit keer. Niet tijdens de Derde Helft, maar al voor het begin van de eerste play-offwedstrijd tegen Den Helder Kings, onthulde hij dat de FC-toekomst er weer zonnig uit ziet. De magere jaren lopen ten einde. Nijland kondigde een financiële injectie aan, die de begroting zowel substantieel als structureel een forse boost zal geven. “Ik ga er nu verder nog niets over zeggen, binnenkort gaan we dit fantastische nieuws via een persconferentie naar buiten brengen.” Nog even geduld dus.” zo valt te lezen op de website van de Derde Helft.

Gaat Essent eindelijk de geldkraan open gooien? Of zal het grote RWE zich gaan bemoeien met onze club? Of heeft de sjeik van Henk de Haan opeens interesse? Allemaal vragen die hopelijk zo snel mogelijk worden beantwoord. Uiteraard zou een dergelijke financiële injectie natuurlijk uitstekend nieuws zijn voor de Trots van het Noorden.

 • Raad dit aan op Facebook
 • Deel dit op Google +
 • Tip on Hyves
 • Tweet dit!
 • Print dit

Clubnieuws

14 Reacties op “Financiële injectie voor FC Groningen?”

 1. appie happie zegt:

  10 miljoen lijkt me wel wat sponcering over 3 jaar..

  Beantwoorden
 2. berend botje zegt:

  Dat zou goed nieuws zijn!!eerst maar eens zien wat hier van klopt…

  Beantwoorden
 3. Boeremans zegt:

  Oké, dat zal wel positief zijn. Hoe komt de injectie tot stand? Inderdaad Essent/RWE of toch de Gasunie of nu Gasterra? Ik benieuwd!

  Beantwoorden
 4. Frank zegt:

  Of een eventuele Arabische suikeroom?

  Beantwoorden
 5. hertopwil zegt:

  Nee ik denk zeker niet dat Hans Nijland een suikeroompje de in de arm neemt. Ik denk dat de 2 sponsoren Essent/RWE en Gasunie de geld kraan iets open zetten. Misschien zien zij ook wel dat er met 2 a 3 goede versterkingen best een goede team komt te staan.
  Ben best nieuwsgierig wie of wat het wordt

  Beantwoorden
 6. Arnoud Kruithof zegt:

  Om te beginnen dan maar Van Dijk houden als er geen noodzaak is om hem vanwege financiële redenen te verkopen.

  Beantwoorden
  • MartinWinschoten zegt:

   Denk niet van Dijk zelf wil. Als er een keer belangstelling is vanuit het buitenland, kun je dat wel vergeten. Het is niet alleen het salaris, ook sportief gezien is het buitenland aantrekkelijker.

   Beantwoorden
 7. Arnoud Kruithof zegt:

  Dat kan wel zijn, maar dan wel voor een zeer goede vergoeding. Hij heeft immers een doorlopend contract. Iedereen kan zien dat het een megatalent is, dus onder de € 5.000.000,– niet laten gaan.

  Beantwoorden
  • MartinWinschoten zegt:

   Ben ik het volledig met je eens, maar ik denk dat ze hem voor 2,5 a 3 miljoen ook laten gaan

   Beantwoorden
 8. Marcel zegt:

  van dijk is misschien al verkocht en dat is zijn financiële injectie

  Beantwoorden
  • kees zegt:

   er werd gesproken van substantieel en “structureel”, dwz over langere tijd/meerdere jaren; dan spreek je bij een beghroting natuurlijk niet over een eenmalige transfersom, maar over een extra (en grote) sponsorverbintenis.

   Beantwoorden
 9. berend botje zegt:

  warempel,lees ik dat ze verder willen met kwakman…is toch niet filmen!

  Beantwoorden
  • Radical zegt:

   Goeie zet. Kwakman doet het goed, is ervaren. Ik hoop dat hij blijft en niet naar NAC gaat.

   Beantwoorden
   • berend botje zegt:

    maaar zoooo traaaag…maar als ik nou iemand uit de eredivisie moet noemen die echt beter is weet ik ook niet?allemaal matig.

    Beantwoorden

Reageer


+ 7 = 11