Wie wordt de nieuwe trainer van FC Groningen?

Gepost door Martin red. vrijdag 11 mei 2012 | 21:57 uur

FC Groningen is de zoektocht naar een geschikte vervanger voor de ontslagen Pieter Huistra vrijdag begonnen. Diverse namen komen al voorbij: van Ron Jans tot Robert Maaskant. Welke trainer zie jij volgend seizoen graag voor de groep staan?

Pieter Huistra werd donderdag door FC Groningen op straat gezet na een FC Groningen-onwaardige tweede seizoenhelft. De teleurgestelde ex-coach van de Trots van het Noorden vindt de motieven voor zijn ontslag echter ‘onzuiver’. Hij begrijpt wel dat de club maatregelen moest nemen omdat supporters, seizoenkaarthouders en sponsoren afhaken, maar vindt dat FC Groningen daar tegenover hem eerlijk over had moeten zijn. Nu is er gezegd dat de communicatie met spelers en technische staf niet goed was, zo meldt RTV Noord:

Wie wordt de vervanger van Huistra?

Met een frisse wind wil FC Groningen starten aan het nieuwe seizoen, zonder Pieter Huistra. De dag na het ontslag van de trainer is de FC begonnen met een zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer door middel van een profielschets. Het technisch management heeft zich nog niet uitgelaten over een mogelijke oefenmeester, maar er zijn wél diverse mogelijkheden.

Robert Maaskant, Ron Jans, Foeke Booy, Co Adriaanse, Alfons Groenendijk, Erwin van de Looi. Zo maar een aantal namen die mogelijk volgend seizoen voor de groep staan:


Wie zie jij volgend seizoen graag als hoofdtrainer van FC Groningen?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading …

Deze bovenstaande poll gebruiken wij voor het eerste. Laat s.v.p. even weten als je problemen ondervind.

Lees ook:

 • Thomas Enevoldsen staat open voor een nieuwe uitdaging
 • Hyun-Jun Suk: ”Vertrek niet eerder bij FC Groningen voor we Europees voetbal hebben bereikt.”
 • Brian van Loo en Renze Fij naar Heracles Almelo

 • Recommend on Facebook
 • Tip on Hyves
 • Tweet dit!
 • Print dit

Clubnieuws

66 Reacties op “Wie wordt de nieuwe trainer van FC Groningen?”

 1. René zegt:

  Ron Jans moet je niet terug willen hebben. Dat lijkt aantrekkelijk, maar het levert alleen maar verliezers op…. Ik kan me ook niet voorstellen dat Ron Jans dat nu zou willen, lijkt me toch van niet. Co Adriaanse dat moet je toch niet willen, uitstekende trainer, maar past deze op en top Amsterdammer bij de groningers? Bij Twente ging het ook niet echt van een leien dakje en dan vooral op het persoonlijke vlak. Als je Erwin van Looi er neer zet, dan hoort daar ook Dick Lukkien te staan, beide zijn ngo niet klaar hiervoor en de jeugdige ploeg van Groningen heeft een ervaren coach nodig.. Foeke Booij ik heb het zelf wel eens geopperd maar echt enthoustiast ben ik niet… ik kies dan toch voor Robert Maaskant, hij komt op mij sympathiek over en heeft de nodige ervaring…

  Beantwoorden
 2. Johan Visser zegt:

  Mijn voorkeur gaat uit naar Robert Maaskant.

  Mijn redenen hiervoor zijn:
  -Het is een duidelijk man, die nergens om heen draait. Die doet wat hij zegt. En Logische beslissing neemt en geen spelers op rare plekken gaat zetten. Vastigheid voor spelers heeft, dat niet niet ene week rectback spelen, de volgende week als aanvallende middenvelder en de week daarna op de bank zitten.

  - Is echt een man die geen slapheid accepteert. Die goed spelers kan motiveren.

  - Spelers langer vertrouwen kan geven, en niet dat je 1 week scoort en de volgende week weer op de bank zit.

  - Het wel ziet als de formatie met een lonely spits niet werkt en dan kijkt hoe het anders kan.

  - Genoeg evaring heeft, maar zich niet te min voelt om bij een suptop club te gaan trainen. En met zo’n club omhoog wil denken.

  In zijn tijd bij NAC heeft hij het ook gewoon goed gedaan.
  Duidelijk geweest en de jongens van NAC goed laten voetballen. Toen was het nog leuk om af en toe een wedstrijdje van NAC te kijken.

  Redenen waarom ik sommige trainers niet wil:

  Ron Jans wil ik ook niet terug, want dan ga je er met een heel raar gevoel in, want dan moet hij zichzelf eigenlijk alleen maar overtreffen. Dat lijkt me voor een trainer ook geen lekker begin.

  Ik wil ook niet beginnen aan Rare mensen als Louis Van Gaal, Co Adriaanse of Frank Rijkaard.
  Ten eerste omdat het totaal geen Groningers zijn. En niet bij de mentaliteit van De club passen.
  Ze trekken allemaal hun grote bek op omdat ze allemaal denken dat hun de grote meneren zijn die wel even laat zien hoe het moet.
  En dan langs de zijlijn gaan lopen schreeuwen, ik zou er niet aan moeten denken.
  En dan een salaris eis hebben waarmee we FC Groningen net zo goed meteen failliet kunnen verklaren.

  Erwin Van Looi, Dit zou een goede trainer kunnen worden. Maar ik denk dat hij hier nog niet aan toe is en als hij trainer wil worden, dat hij eerst het 1e elftal van een Club als exclesior/VVV Venlo/ of iets hoger,, ADO den haag moet gaan trainen. als hoofdtrainer.

  Foeke Booy, Die vind ik niet overtuigend genoeg. Hij heeft in zijn tijd bij Utrecht redelijk gedaan, maar niet een trainer waarmee ik Groningen omhoog zie gaan en vast richting de eerste 5/6 zie eindigen.

  Alfons Groenedijk, Oke heeft het goed gedaan bij Den Bosch. Maar bij Willem 2 was het ook niet altijd geweldig en Om nu meteen de stap naar FC Groningen Te maken, dat vind ik te groot.

  Jos Luhukay, Hiermee krijg je alleen maar Gedonder met Kees Kwakman. En straks gaat die ook Clown Gibril Sankoh weer mee terug nemen, nou dat moeten we helemaal niet hebben.
  Hoewel hij dan wel Paul Verhaegh van mij zou mogen meenemen. Dan hebben we een goede Rechtsback.

  Dus als het aan mij ligt is Robert Maaskant volgend jaar de nieuwe trainer van FC Groningen. En gaan we weer terug omhoog. Hopen we op een 4-4-2 systeem en Doen we weer boven in mee in de top 6. En gaan we weer voor de doelstelling waarmee we kunnen leven, meestrijden voor rechtstreeks europees voetbal. En zo hoog mogelijk eindigen.

  Ik hoor graag jullie mening!!

  Groeten Johan

  Beantwoorden
 3. René zegt:

  Een naam die ik er niet tussen zie staan en toch wel tot de mogelijkheden vind behoren is Harm van Veldhoven. Is een trainer die langere tijd bij een ploeg wil blijven, met beperkte middelen tot goede prestaties in staat is en volgens mij goed in de groep ligt….

  Beantwoorden
  • Peter zegt:

   Het staat mij bij dat Van Veldhoven heeft aangegeven dat hij weer terug wil naar België.

   Beantwoorden
   • René zegt:

    Wat ik juist heb begrepen is dat hij Denemarken best ziet zitten en hij een aanbieding uit NL en België heeft en dat hij daar de komende weken over na gaat denken…. Dus nog geen conclusie, maar ja wie weet..

    Beantwoorden
 4. rene1 zegt:

  Luhukai van Augsburg is ook een goede trainer.

  Beantwoorden
 5. diego zegt:

  maaskant…maar fred rutten is ook nog vrij
  maar die zal fc groningen wel een te kleine ploeg vinden

  Beantwoorden
 6. milkorules zegt:

  Luhukay is heel nors in de omgang. Zelfs Duitsers vonden dat vervelend worden. Moet je niet willen bij Fc Groningen. Heb zelf het idee dat Robert Maaskant het meeste bij Fc Groningen past al heeft hij wel een tikkeltje een typisch Westers bravoure-uitstraling, maar dat kan in dit geval geen kwaad denk ik. Co Adriaanse heeft mijn hoogste voorkeur, maar die lijkt mij te duur.

  Ook een combinatie van bijvoorbeeld Rene Eijkelkamp met John de Wolf (en Van der Looi) lijkt me mooi, maar ik denk wel dat dit een moeilijke selectie is, dus een trainer met meer dan 5 jaar ervaring lijkt me wel zinvol.

  Beantwoorden
 7. dannykl zegt:

  maaskantjee die moeten we hebben is een man met een groote bek en die kan goed van pas komen is een goede trainer en heeft ok zin bek niet op de verkeerde plaats zitten en dat kan heel goed zijn voor zoon jonge groep

  Beantwoorden
 8. Knoalster zegt:

  Gewoon Jans, met hem neem je geen risico’s. Voor Luhukay kijk nog eens naar het interview met Kwakman in Vi. Een noordeling is het beste…E Koeman had hier prima gepast….evenals Joop Gall….misschien Dick Lukkien voor de toekomst.

  Beantwoorden
  • danny kl zegt:

   jans liever niet die kan wat hij in het verleden had met groningen toch niet meer bereiken en een keer een echte trainer aan trekken die hier nog nooit heeft gewekt of gevoetbal heeft is denk ik toch beter en en als je nog even terug denkt wat jans heeft gedaan toen die weg is gegaan dan i s het toch een dikke overloper geweest om naar hoereveen te gaan

   Beantwoorden
   • Jan Lamein zegt:

    Wel heel simpele reactie. Jans heeft het altijd goed gedaan bij Groningen en had overwicht op het team en zette de spelers op de juiste plaats. Het feit dat hij na een aantal jaren een keer naar een andere club gaat hoort bij professioneel voetbal( de term overloper hoort bij amateurvoetbal, Kruiswijk ging ook naar Heerenveen daar hoor ik niemand over.

    Beantwoorden
    • Rob Roy zegt:

     Als het Jans zou worden ,krijg je weer hetzelfde gezeik van vroeger over z’n wisselbeleid. Wat dat betreft worden we er dan niet veel wijzer van. Jans heeft in z’n laatste 2 jaar ook behoorlijke poedels uitgehaald waar de club en de supporters niet blij mee waren. Nee, als FC-Groningen echt vooruit wil (en wie wil dat niet?), dan is er voor het aantrekken van Robert Maaskant veel te zeggen. Als die andere knakkers die in het reitje staan, daarvan zeg ik: “Blijf mooi in het westen van t’land en trek daar de grote bek maar open”. Hier in het Noorden doen we gewoon, en dat is soms al wel eens gek genoeg.

     Beantwoorden
 9. Knoalster zegt:

  Een grote bek past hier niet…zie Jakobs en Rijsbergen in het verleden.

  Beantwoorden
 10. Knoalster zegt:

  Fred Rutten zou hier als persoon ook prima passen.

  Beantwoorden
 11. hertop zegt:

  Jan van Dijk ???

  Beantwoorden
  • Rob Roy zegt:

   Jan is ‘in de heer’, en heeft geen tijd meer voor voetbal.
   Wil graag in Brabant blijven en Groningen is dan te ver om iedere dag op en neer te rijden.

   Beantwoorden
 12. Esmydesi zegt:

  Nog een simpele reactie: Niet Robert maaskant!!!!!! Die is zo on-groningen!! En Co is gewoon niet goed genoeg meer, niet als commentator, niet als trainer. Geweldige dingen gedaan maar is op en aan pensioen toe. En nee, Jans’ is niet handig nu maar stiekem…of doe ‘s heel gek als op z’n Heerenveens met van Basten??!!

  Beantwoorden
 13. appie happie zegt:

  en zeker geen jan van dijk…is echt niet goed genoeg..bovendien had hij geen binding meer met groningen zei hij een aantal jaren gelden…dus neeeee.

  als je iemand als van basten wil, dan is rijkaard of gullit in beeld.

  ik vind het moeilijk..

  Beantwoorden
 14. David, jager zegt:

  sws Robert Maaskant

  Beantwoorden
 15. Esmydesi zegt:

  Texas is maar zomerbaantje maar dan nog, please not!! Jan van dijk, misschien om je uit het slop te halen maar daarna?? Geen Jupiler-achtige trainers meer lijkt mij…bovendien wie komt er dan nog kijken?! Erwin Koeman heeft ook al een club…moeilijk idd..of Gullit?? En dan met Rijkaard als assistent?? Koop ik weer een seizoenkaart en zien we misschien cruijf ook een keer??

  Beantwoorden
 16. René zegt:

  Ik zou toch echt voor Guadiola gaan, echt laten we hem als trainer nemen… Kost vele miljoenen, maar dan heb je ook wat…

  Beantwoorden
  • Rob Roy zegt:

   GRAPJE??????
   Goed gevonden René!!!!!

   Beantwoorden
   • René zegt:

    Ja Grapje Zie allemaal namen langskomen waarvan ik denk pfffft Jan van Dijk heeft zich zo vaak negatief over Groningen uitgelaten dat je hem toch niet moet willen, schijnbaar heeft hij zoveel krediet opgebouwd dat hij zich steeds negatief mag uitlaten… Erwin Koeman heeft getekend, dus een punt. Ron Jans, wil terecht niet. En dan heb je nog de mensen van Co Adriaanse, als er iemand niet bij de club past dan is het Co wel… en dan noemen ze Maaskant een blaaskaak hahaha, Maar ja dit is mijn bescheiden mening…. ik zou voor Maaskant gaan, komt goed over. En stel dat Jans wel zou willen dan zo ik er nooit voor gaan, dat is echt veel te veel risico op falen… niet doen dus… Of je altijd nog kiezen voor Appie Happie, niet onze gewaarderde mede-blogger (alhoewel misschien heeft hij ook wel het talent) maar voor de legandarische spits die elke bal vanuit elke onmogelijk plek strak in het kruis schoot… wat Groningen kan wel meer goals gebruiken… Nu ik er zo over nadenke… Appie Happie daar ga ik voor

    Beantwoorden
 17. Rob Roy zegt:

  Heeft iemand al wel eens gedacht aan René Eijkelkamp? Kent de club wel en heeft een FC Groningen verleden.

  Beantwoorden
  • René zegt:

   Ik las ergens dat hij gesolliciteerd heeft bij een club in België.. maar dan nog dan heb je weer een trainer die begint, is het nu niet verstandiger om een ervaren coach voor de groep te zetten….

   Beantwoorden
   • Rob Roy zegt:

    Is spitsentrainer geweest bij FC-Twenthe en PSV, assistent coach bi Go Ahead Eagles. Heeft dus wel enige ervaring om met spelers om te gaan én te coachen. Maar, ik geef toe, heeft nog niet als hoofdtrainer ergens gewerkt.

    Beantwoorden
 18. RoyRob2 zegt:

  Zo te lezen, blijft er maar 1 goeie trainer over: Maaskant….:))
  Nu maar hopen dat Nijland al deze wijze woorden mee neemt in zn besluit…hahaha

  Beantwoorden
  • Rob Roy zegt:

   Zal ongetwijfeld wel één of andere aanvaardbaar ‘konijn’ uit de hoge hoed van Hans getoverd worden, wij wachten geduldig af!!!!

   Beantwoorden
   • kees zegt:

    Rob Roy: natuurlijk: alles op z’n tijd… Maar terugkijkend op de afgelopen week: ik vind het toch opmerkelijk/shokking dat er met Huistra om zulke motieven is gebroken, en kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er (meer) gedonder en onvrede aan de hand is/was. Natuurlijk zegt Nijland daar niks over, maar Huistra is op een eiland komen te staan, en de voetbalwetten zijn dan meedogenloos! Met de pet in de hand op straat gezet, met een snoeiharde ontslagreden die geen pré is voor een volgende club. Huistra is nu in goed gezelschap van 20 werkeloze trainers in Nl. Zit vast wel eentje voor Grunn bie.

    Beantwoorden
    • Tom zegt:

     De woorden die Derksen gisteren gebruikte waren wel de juiste, de sponsoren bij Groningen hebben een grote invloed gehad, op het breken met Huistra, deze groep sponsoren, die tevens geïnvesteerd hebben in de spelersfondsen, waren helemaal klaar met de trainer en het slechte voetbal dat er gespeeld werd. Nijland heeft dat zeker mee gewogen, en de vele afwachtende supporters, sponsoren en reeds opzeggende seizoenkaarthouders heeft ook niet mee geholpen voor Pieter.

     Beantwoorden
    • Rob Roy zegt:

     Hoe je ook bekijkt, de tweede seizoenshelft is voor de FC desatreus verlopen.Het hele team, inclusief de TS heeft niet goed gepresteerd. Dat er iets moest gebeuren was duidelijk. Je kunt nu eenmaal niet een heel voetbalteam naar huis sturen dus wat is er makkelijker dan de trainer te slachtofferen. De reden voor het ontslag van Huistra, die door Nijland werd opgesomt was discutabel. Ik weet niet of er nog een verklaring door de FC wordt uitgebracht waar één en ander nog eens duidelijk wordt vermeld maar het zou richting Huistra niet meer als fatsoenlijk zijn dat dit gebeurde. Er mag echter ook gesteld worden dat de leiding mede onder druk van de publieke opinie én de sponsors tot dit besluit zijn gekomen. Aanstaande maandag wordt, volgens de Dv/hN een profielschets gemaakt van een nieuw aan te trekken trainer. Hopelijk zien ze het licht bij de club en maken ze deze keer een goede keus, want het mag ook duidelijk zijn, dit FC-Groningen verdient een ervaren coach die ons weer op het goede spoor zet want waar we nu staan hoort deze club absoluut niet te staan.

     Beantwoorden
    • RoyRob2 zegt:

     Denk ook dat er meer aan de hand was. Maar deze motieven (communicatie) had Nijland zeker niet hoeven te gebruiken.
     Daarmee beschadig je onnodig de loopbaan van een trainer.
     Het ontslag is prima, maar zeg dan alleen dat er geen vertrouwen meer is door de slechte resultaten. Punt.

     Beantwoorden
 19. René zegt:

  Een naam die ik helemaal niet lees en eerlijk gezegd op een andere site werd geopperd is Jan Everse….. en ik moet zeggen dat zou best wel eens een geschikte kandidaat kunnen zijn..

  Beantwoorden
  • Tom zegt:

   Ik heb mij nog niet gemengd in de zoektocht naar de nieuwe trainer, maar bij de naam Everse heb ik geen goed gevoel. Komt voor Groningen tekort. Ik denk dat ze bij Groningen moeten gaan voor een iets grotere trainer, bijna iedere trainer wil op dit moment wel instappen na dit desastreus verlopen seizoen. Groningen moet ook gewoon proberen een stevige trainer te halen. We willen toch hogerop, en in dat traject past een goede trainer, dat willen de grote sponsoren ook, en zoiets kost natuurlijk geld.

   Beantwoorden
   • René zegt:

    Everse is een uitstekende trainer, goede kijk op het voetbal… komt goed over.. ik zie niet wat jij bedoelt met een grotere trainer? Maar Everse of Maaskant ze hebben mijn stem

    Beantwoorden
    • Tom zegt:

     Maaskant heeft zeker ook mijn stem, maar ik weet uit mijn tijd dat ik in de buurt van Zwolle werkte, en af en toe bij Zwolle kwam. Dat er toch nog wat nadelen aan Everse zaten, net als Huistra is hij erg eigenwijs, en gaat veel zijn eigen gang, dan weet ik niet of hij wel past in het technisch team, zoals het er nu staat. Met grotere trainer, denk ik wel in het kaliber Maaskant en er boven. Koster is voor mij nog steeds een graag geziene trainer, maar ook Neeskens, of van het Schip.

     Beantwoorden
 20. RoyRob2 zegt:

  Jan Everse is kleurloos en smaakloos. Geen geweldige cv.

  Beantwoorden
 21. René zegt:

  Je kunt van alles zeggen over Jan Everse, maar kleurloos en smaakloos???? Of je het een goede trainer vind is een ander verhaal, maar kleur- en smaakloos…. euh…. duidelijk dat degene die dat vindt Jan Everse niet kent….

  Jan Everse, een bewogen carrière
  Jan Everse is binnen de Nederlandse voetballerij een trainer, en vroeger speler, die bekend staat om zijn vaak ongenuanceerde uitspraken. Vaak kreeg hij het dan ook aan de stok met medespelers of het bestuur van zijn werkgever. Als speler voetbalde Jan Everse voor zowel Ajax als Feyenoord. Ook speelde hij, weliswaar kort, in het Nederlands elftal. De op 5 januari 1954 geboren Rotterdammer heeft als trainer gewerkt bij de profclubs FC Zwolle, Sparta, en het Finse FC Jokerit.

  Beantwoorden
  • RoyRob2 zegt:

   Everse: Zwolle, Sparta en Jokerit. Nou, nou, zoals ik al eerder zei: “Een geweldige cv” . )

   Beantwoorden
   • René zegt:

    Je hebt ergens wel een punt, het is inderdaad geen geweldige CV en bij nader inzien met zijn problemen met het management en spelers, toch niet zo een geweldige kandidaat..

    Beantwoorden
 22. JanLamein zegt:

  Je kunt van alles zeggen maar Jan Everse maar hij lust wel graag bitterballen. Ik denk niet dat een Maaskant, Adriaanse of Everse hier passen, te Westers. Erwin Koeman had hier prima gepast maar die heeft helaas net getekend bij Rkc, ook Fred Rutten…past hier wel…we hoeven hier geen spraakwaterval….maar een goede trainer.

  Beantwoorden
 23. Esmydesi zegt:

  Guardiola

  Beantwoorden
  • René zegt:

   Guardiola had als eis dat Messi mee moest en ja om naar het complete budget voor de komend 6 a 7 jaar te spenderen dat lukte niet… dus toen zij hij nee…

   Beantwoorden
 24. Jaap zegt:

  Marco van Basten naar Heerenveen, zou het niet een stunt zijn om als tegenpool Louis van Gaal naar de FC te halen ! Zou wel stijl zijn, komt de FC wel weer heel erg in de media, levert meer sponsors op en seizoenskaarthouders.

  Beantwoorden
 25. Jedokus Kwak zegt:

  Als ze v. Gaal halen…dan kom ik niet meer in de Euroborg…zo’n onbeschaafd en arrogant wezen wil ik niet in Groningen zien. Associeert me teveel met de veertiger jaren. Adrie Koster zou een goed alternatief zijn geen roeptoeter of lawaaipapegaai…maar iemand die weet hoe hij met jeugdige spelers moet omgaan.

  Beantwoorden
 26. Peter zegt:

  Nooit verwacht dat ik dit zou zegger.

  Ik denk dat van Veldhoven de juiste man is. Hij krijgt veel spelers invorm. Wat hij bij Roda heeft gedaan is gewoon knap zonder geld. Hij heeft zich inmiddels redelijk aangepast aan Nederland. Conditioneel vond ik de Fc erg zwak dat zal bij hem niet gebeuren.

  Beantwoorden
 27. René zegt:

  wat een gedoe nog over het ontslag van Huistra, eerst wil de meerderheid dat hij gaat en nu is een deel niet tevreden met de reden… het is heel simpel Groningen is niet tevreden meer… ik heb nu een aantal spelers gehoord (Anderson, Sparv, Enevevoldsen) en ze zeggen allemaal hetzelfde jammer, maar wel beter dat hij weg is…. Tuurlijk zullen sponsoren niet tevreden zijn (dat is een ontzettende open deur) want dat zijn net als wij supporters en het spel was ook niet meer om aan te zien…Toch is het eigenlijk een idiote situatie, ik ben zelf ooit ook wel eens ontslagen en ik wat ben ik blij dat dat niet zo op straat ligt als bij een trainer… Het is wel duidelijk dat in ieder 1 en misschien wel meer een hoge mate van wantrouwen hebben richting Nijland/Veldmate. Ik begrijp dat niet en echter onderbouwen kan degene het niet… Is het zoeken naar iets? Als je de meeste reacties beluistert, dan heeft men begrip voor het ontslag… behalve bij Huistra zelf (dat is ook logisch) en die ene supporter (of zijn het er meer) die ergens diep verborgen een complot theorie ziet….

  Beantwoorden
  • Rob Roy zegt:

   Met het ontslag van Huistra heb ik geen moeite,René. Maar de manier waarop het naar buiten is gebracht verdiend geen schoonheidsprijs. Als er gezegd was dat het merendeel van de selectie het niet meer in Huistra zag zitten en dat de TS en sponsors op hem waren uitgeken was dat misschien wel dichter bij de waarheid geweest dan de drogreden die nu is gebruikt om hem te lozen. Maar goed, t’is gebeurd en we moeten ons nu maar richten op en nieuwe coach, wie dat ook maar moge zijn.

   Beantwoorden
 28. RoyRob2 zegt:

  Ik ben ook blij met het ontslag van Huistra. Geen enkele discussie.
  Maar om nu naar buiten te brengen dat Huistra in de communicatie niet goed zou zijn, is natuurlijk niet zo netjes.
  Hiermee beschadig je een trainer onnodig en voegt niks toe.

  Ook zou men het functioneren van Veldmate ter discussie moeten stellen. Veldmate had veel eerder kunnen ingrijpen. Ook Veldmate stond achter de speelwijze van Huistra. Als je zo’n speelwijze wil, dan had Veldmate Texeira niet hoeven te halen. Een domme fout, dus.

  Beantwoorden
 29. René zegt:

  Het is helaas 1 van de redenen waarom hij is ontslagen.. dat is wellicht pijnlijk en vervelend voor Huistra maar communicatie liep niet altijd van een leien dakje.. Neem bijv. de perspraatjes, dat was altijd hetzelfde, we trekken er de volgende les uit, of het is nu crisis of hiermee kunnen we verder… dit was nog maar de buitenkant en het is eigenlijk wel duidelijk geworden dat de communicatie intern ook niet altijd goed is geweest. Of dat zo naar buiten gebracht had moeten worden? Tsja, het is wel eerlijk. En RobRoy2 is er een wens dat Veldmate geslachtofferd wordt? Tuurlijk zijn er fouten gemaakt, in dat opzicht geeft het interview van Huistra 1 dag voor ontslag een mooi antwoord op jou kritiek. Het ligt niet aan het systeem volgens Huistra, maar aan de invulling.. Ik vind het veeeeeel te vroeg om te praten over een fout dat Tex is aangekocht.. al ik de analytici beluister dan is iedereen het erover eens dat dit een uitstekende spits is en die mening deel ik..

  Beantwoorden
  • RoyRob2 zegt:

   @Rene: Beter lezen. In dit systeem is (1 spits) is Texeira een domme aankoop.
   Veldmate koopt Texeira.
   Veldmate staat achter het systeem.

   Dan is Veldmate OOK verantwoordelijk.

   Alsje beter leest, dan zeg ik niet dat je Veldmate moet slachtofferen.
   Ik zeg alleen dat je het functioneren ter discussie moeten stellen.
   Ter discussie is iets anders dan gelijk een besluit nemen voor ontslag van Veldmate…:))

   Beantwoorden
   • René zegt:

    Iedereen is het er over eens dat Veldmate fouten heeft gemaakt, als je dat steeds wil herhalen prima. Veldmate heeft fouten gemaakt en over lezen gesproken, kijk eens naar mijn reactie: in dat opzicht geeft het interview van Huistra 1 dag voor ontslag een mooi antwoord op jou kritiek. Het ligt niet aan het systeem volgens Huistra, maar aan de invulling.. Ik vind het veeeeeel te vroeg om te praten over een fout dat Tex is aangekocht.. al ik de analytici beluister dan is iedereen het erover eens dat dit een uitstekende spits is en die mening deel ik..

    Beantwoorden
    • RoyRob2 zegt:

     @Rene:Prima. Als het een uitstekende spits is, had men het systeem moeten veranderen. Daar is iedereen het over eens.
     Een “blinde” kon zien dat je op deze manier niets aan Texeira had.
     Dan had Veldmate dus gelijk moeten ingrijpen. Hij is eindverantwoordelijke voor het technische vlak.
     Ja, dat herhaal ik. Net zoals jij bij voortduring herhaald dat je het beleid zo goed vindt.

     Beantwoorden
     • René zegt:

      daar heb jij een goed punt, we herhalen onze eigen standpunten en in ieders standpunt daar zit wat in…. dank je voor de verheldering…

 30. FS zegt:

  Texeira is een prima spits. Alleen is er een goede trainer nodig die hem kan motiveren en hem een paar pondjes kan laten afvallen.

  Als het elftal niet draait is het logisch dat de spits niet kan floreren, dit is geen tekortkoming van Texeira geweest, maar van Huistra.

  Beantwoorden
 31. EP zegt:

  Ik vind dat de schuld niet alleen bij Huistra moet worden neergelegd.

  Als ik Veldmate hoor op de persconferentie klopt er iets niet.

  Hij beweert een hogere doelstelling de willen halen , met naar zijn zeggen een mindere selectie. Logica?

  Beantwoorden
  • René zegt:

   volgens mij heeft niet een ieder even goed naar de persconferentie geluisterd. Hij heeft het er over gehad dat het kan dat een doelstelling niet gehaald wordt, maar dat de 14e plek Groningen onwaardig is… Tuurlijk moet je niet enkel de schuld bij Huistra neerleggen, helaas is dat het oneerbiedige lot van een trainer…. Hij heeft het ook over tegenslagen gehad die niet in te calculeren waren, klopt dat? Ja, absoluut kijk maar naar de 2e seizoenshelft… ik vind dat wat Veldmate zegt heel plausibel… punt van kritiek is wel dat Nijland en Veldmate zich er nogal gemakkelijk van af doen mbt hun eigen verantwoordelijkheid…

   Beantwoorden
 32. René zegt:

  http://www.youtube.com/watch?v=uqpa2qaHsjM

  Beantwoorden

Reageer


4 + 3 =