Archief voor maart, 2012

H’veen in Euroborg sterker dan strijdend Groningen

Gepost door Martin red. zaterdag 31 maart 2012 | 21:10 uur

FC Groningen heeft in de Euroborg een 1-3 nederlaag geleden tegen SC Heerenveen. Bas Dost maakte 2 treffers en Dusan Tadic scoorde uit een voorzet van Hiariej, maar in de slotfase besliste Elm de eindstand. Hoe moeilijk het ook is om te zeggen: Heerenveen is momenteel een stapje verder dan de Trots van het Noorden.

Lees verder »

Live: FC Groningen – SC Heerenveen

Gepost door Martin red. zaterdag 31 maart 2012 | 17:54 uur

Hier word je live op de hoogte gehouden van de derby FC Groningen – SC Heerenveenin de Euroborg. De wedstrijd begint om 18.45 uur onder leiding van scheidsrechter Wegereef. Lees verder voor een live verslag en praat mee.

Lees verder »

FC Groningen geïnteresseerd in Kennedy Bakırcıoğlu

Gepost door Martin red. zaterdag 31 maart 2012 | 11:34 uur

Via het FCGForum passeerde ons het bericht van Fichajes.com, dat FC Groningen interesse zou hebben in de 31-jarige Kennedy Bakırcıoğlu van Racing Santander. De links afgebeelde Bakırcıoğlu in het Ajax shirt is niet onbekend op Nederlands terrein.

Lees verder »

Transfernieuws

Virgil van Dijk niet inzetbaar, Suk wel

Gepost door Martin red. zaterdag 31 maart 2012 | 10:58 uur

Virgil van Dijk zal vanavond niet spelen tegen SC Heerenveen. Geconstateerd is dat de centrale verdediger verzwakt is vanwege zijn buikgriep. Hyun-Jun Suk’s knieblessure lijkt voldoende genezen om deel te nemen aan de derby, overigens wel op de bank. De vermoedelijke opstelling:

Luciano; Hiariej, Luis Pedro, Kappelhof, Burnet; Andersson, Keurntjes; Jones, Bacuna, Tadic; Texeira

Clubnieuws

Training vrijdagochtend: Virgil van Dijk afwezig

Gepost door Martin red. vrijdag 30 maart 2012 | 20:49 uur

Hans Nijland riep in de loop van deze week om massaal naar de Euroborg te komen deze vrijdag, om tijdens de training de FC te ondersteunen voor de derby tegen Heerenveen: zonder effect. Opvallend was de afwezigheid van Van Dijk en Suk.

Lees verder »

Fotoverslagen, Trainingen

Voorbeschouwing FC Groningen – SC Heerenveen

Gepost door Martin red. donderdag 29 maart 2012 | 21:17 uur

In de aankomende derby FC Groningen – SC Heerenveen, zaterdag 31 maart om 18.45 uur in de Euroborg, komen we weer een oude bekende tegen: Ron Jans. De oud-trainer van de FC is in de zomer van 2010 een provincie opgeschoven als hoofdtrainer van Heerenveen.

Lees verder »

Koen van de Laak verlaat FC Groningen

Gepost door René red. donderdag 29 maart 2012 | 10:14 uur

Koen van de Laak en FC Groningen hebben, zoals dat zo mooi heet, in onderling overleg besloten, dat het aflopende contract van de 29-jarige middenvelder niet zal worden verlengd. Beide partijen hebben de laatste weken veel gesprekken gevoerd over de toekomst van Van de Laak en kwamen tot de conclusie dat het tijd is een andere weg in te slaan. 

Lees verder »

Transfernieuws

Gerucht: Leandro Bacuna naar Udinese

Gepost door René red. woensdag 28 maart 2012 | 17:13 uur

Alsof er al niet genoeg spelers van FC Groningen in de belangstelling staan, meldt het Italiaanse Datasport.it dat Udinese interesse heeft in Leandro Bacuna. De club uit de Serie A staat op dit moment op de vierde plaats en ziet Bacuna als een vervanger voor de Ghanees Kojo ‘Kwadwo’ Asamoah, als deze de club gaat verlaten.

Lees verder »

Transfernieuws

Geen nieuw contract voor Danny Menting

Gepost door René red. woensdag 28 maart 2012 | 17:00 uur

Danny Menting (21) moet op zoek naar een nieuwe club. FC Groningen zal zijn aflopende contract niet verlengen. Menting is dit seizoen verhuurd aan SC Veendam.

Lees verder »

Transfernieuws

VV Actief talent naar FC Groningen/Cambuur B1

Gepost door Martin red. maandag 26 maart 2012 | 21:02 uur

Normaal houden wij ons niet bezig met ‘talenten van de toekomst’, maar we vonden we het leuk om de veelzijdige VV Actief-middenvelder Niels Stenekes even uit te lichten en wat vragen te stellen. Stenekes maakt volgend seizoen een overstap naar FC Groningen/Cambuur B1.

Lees verder »

Jong FC Groningen