H’veen in Euroborg sterker dan strijdend Groningen

Gepost door Martin zaterdag 31 maart 2012 | 21:10 uur

FC Groningen heeft in de Euroborg een 1-3 nederlaag geleden tegen SC Heerenveen. Bas Dost maakte 2 treffers en Dusan Tadic scoorde uit een voorzet van Hiariej, maar in de slotfase besliste Elm de eindstand. Hoe moeilijk het ook is om te zeggen: Heerenveen is momenteel een stapje verder dan de Trots van het Noorden.

Onder leiding van scheidsrechter Jan Wegereef werd de noordelijke derby tussen FC Groningen en SC Heerenveen om 18.45 uur afgetrapt, en het beloofde een interessante wedstrijd te worden. Één opmerkelijk statistiek was dat FC Groningen tegen de Friezen met het jongste team sinds 1994 speelde. Dusan Tadic mocht als eerste doorbreken maar deed er te lang over om een treffer te maken. 10 minuten later werd een kop kans uit een corner van Bas Dost door Luciano gepakt. in de 24e minuut kreeg FC Groningen de eerste tegentreffer, en door wie anders dan Bas Dost. Geen mooie goal, maar het is en bleef een tegengoal.

Na een half uur spelen kreeg Leandro Bacuna een gele kaart voor een actie die onder andere Breuer ook maakte, en daarvoor geen gele kaart kreeg. David Texeira mocht twee maal uithalen, maar beiden werden gestopt door Vandenbussche. Even later, in de 36e minuut, gaf Hiariej een prima voorzet op de enige man die voor het doel stond: Dusan Tadic, die prima de 1-1 binnen kopte! Maar niet voor lang: in de 40e minuut stond de teller door Bas Dost alweer op 1-2. En met de laatstgenoemde stand floot Wegereef na 46 minuten af.

Beide ploegen voerden in de rust geen wissels door en FC Groningen mocht de tweede helft aftrappen. Het eerste kwartier ging FC Groningen met maar liefst 3 grote kansen aan de leiding. Het was zoeken naar een gelijkmaker maar de defensie van SC Heerenveen maakte dat moeilijk. Ondertussen scandeerde het thuispubliek ”Suk Suk Suk” en in de 71e minuut kwam Hyun-Jun Suk in het veld voor Matías Jones. Tim Keurntjes verliet een minuut daarna het veld voor Thomas Enevoldsen.

SC Heerenveen liet het aanvallend afweten in de laatste 10 minuten, en deed er alles aan om een tegendoelpunt, waar FC Groningen naar op zoek was, te voorkomen. In de 81e minuut kreeg David Texeira wederom een grote kans, maar deze werd uit het doel gehaald door een Fries. In de counter maakte de Friezen het in de 86e minuut af: Elm schoot de 1-3 eenvoudig in de rechterhoek. Na 4 minuten extra speeltijd vond ook Wegereef het genoeg. De wil en strijd was er wel (met name de 2e helft), alleen een ‘afmaker’ mist bij de, voor ons nog steeds Trots van het Noorden. Volgend weekend is er geen voetbal vanwege de bekerwedstrijd tussen PSV en Heracles. Donderdag 12 april staat ADO uit te wachten.

Lees ook:

 • Recommend on Facebook
 • Tip on Hyves
 • Tweet dit!
 • Print dit

11 Reacties op “H’veen in Euroborg sterker dan strijdend Groningen”

 1. Rudy zegt:

  Ik probeer als FC-supporter de wedstrijd op objectieve wijze in perspectief te zien, en dan moet ik concluderen dat ik, ondanks de kwalitatieve mindere selectie t.o.v. onze westerburen, een strijdend Groningen heb gezien en dat de 2-2 in de 2e helft in de lucht hing. Als die was gevallen en dat kon, (denk aan de inzet van Texeira die van de lijn gehaald werd), had Groningen een andere wedstrijd gespeeld (niet meer hoeven forceren van de gelijkmaker) en had er ongetwijfeld een andere uitslag op het bord gestaan.

  Beantwoorden
 2. Peter Selie zegt:

  Petje af voor de wedstrijdinstelling van de FC! Jammer dat net dat stukje geluk ontbrak dat de verdiende 2-2 had kunnen opleveren.

  Beantwoorden
 3. appie happie zegt:

  martin heerenveen..beter hoezo ik vond zeker van niet..onterrecht gewonnen…

  Beantwoorden
 4. Giancarlo Antognoni zegt:

  Heerenveen voetbalde gemakkelijker, groningen bleef maar zoeken naar oplossingen en voetbalde zonder idee en automatisme….
  Er werd hard gewerkt maar gebrek aan vertrouwen en kwaliteit was toch wel zichbaar !!!
  Tegen h’veen weet je dat je de voorzetten er uit moet halen…
  Toch te makkelijk bij Burnet (te weinig verdediger)
  Verloren seizoen….ook als de play-offs nog gehaald worden !
  We hebben er dit jaar nix te zoeken….
  Hoop volgend jaar op een fris,creatief en brutaal fc groningen met meer power en snelheid…
  Ben benieuwd naar de mogelijkheden in de komende transfer periode.
  Dat er iets moet gebeuren lijkt me duidelijk…..

  Beantwoorden
 5. René zegt:

  Ja Appie Happie, Heerenveen heeft terecht gewonnen… Doet pijn, maar het is wel zo…

  Beantwoorden
 6. Rob Roy zegt:

  Ik kan het bijna niet uit m’n strot krijgen maar moet toegeven dat die ‘pseudo ollanders’ beter waren dan onze FCG. Één positief puntje voor de supporters van de onze club, we zien volgend jaar ‘de man met de natte bovenlip’(Ronnetje), niet meer terug op de Nederlndse velden. Een geruststellende gedachte!!!!!.

  Beantwoorden
 7. appie happie zegt:

  ok vooruit dan maar..

  maar zag wel lichtpuntejes :_))))

  Beantwoorden
 8. jvantilt zegt:

  Als de fc nog wat wil betekenen het komende jaar, zullen betere voetballers aangetrokken moeten worden. Té lichte selectie.
  Ondanks de strijd, helaas alleen maar in de 2e helft, zag je het verschil in kwaliteit. De vraag die je je moet stellen: is het wel zinvol om met zo’n ploeg te streven naar de play-offs.
  Op basis van de beperkte kwaliteit lig deze ploeg, mocht die überhaupt dat halen, er in ‘no time’weer uit. Je kan je beter anders voorbereiden op een nieuw seizoen en vooral met een x aantal andere spelers.

  Beantwoorden
 9. René zegt:

  Wat deze ploeg mist is ervaring en in de 1e seizoenshelft ging dat bij tijd en wijle heel aardig, maar inderdaad ik zie Groningen niet de play offs halen… jammer en inderdaad voorbereiden op het volgende seizoen. In een periode dat het minder gaat is het altijd gemakkelijk om te roepen dat het aan kwaliteit ontbreekt… eerder waren we juist vol trots over het aantal uitstekende spelers dat we hebben. Het kan verkeren in het voetbal. Elke kenner is het er over eens dat Groningen een hele aardige ploeg heeft… echter de ploeg is te jong en zal door moeten groeien… we missen teveel spelers die echt strijd kunnen leveren…

  Beantwoorden
 10. jvantilt zegt:

  Je zag het afgelopen seizoen al voortekenen. De Fc leefde boven haar stand; een reële conclusie. In feite heeft zich de teoorgang in de 2e helft vorig seizoen verder ingezet.
  Manco: een onevenwichtige ploeg waarin samenhang ontbreekt. Téveel van hetzelfde. Vooral de aansluiting van vedediging-middenveld-voorhoede is allerbelabberst. Veel individueel balverlies door gebrek aan techniek/balvastheid/kwaliteit.

  Technisch bekwame spelers zoals Pederson en Enevoldsen die niet aan de bak komen, maar overigens zich nu ook van hun onprofessionele kant laten zien.

  Ondanks de waardering die ik voelde t.a.v. de ploeg in de tweede helf, met name haar inzet, werd het op dat moment ook schrijnend duidelijk dat de fc een ploeg is van het rechterrijtje. Helaas.

  Beantwoorden
  • René zegt:

   De reële conclusie die je trekt is jouw conclusie, ik deel deze niet… je ziet duidelijk dat we spelers als Granqvist en Stenman missen.. toch een stuk ervaring dat we hadden en ja we missen creativiteit in het elftal… Dit seizoen hebben we duidelijk een te licht team, dat barst van het talent, maar dat is volstrekt onvoldoende om bovenin mee te draaien. Pedersen heeft nog nimmer laten zien een toegevoegde waarde te zijn voor dit elftal, juist hij heeft geen enkele toevoeging… Dan kun je nog beter Garcia hebben, die had af en toe nog een aktie.. Pedersen klaagt over verdedigen, hij is Romario niet… wat een sukkel zeg… bewust niet goed trainen, jammer dat er nog geen forse boete is uitgedeeld. En Enevoldsen wat hebben we nu van hem behalve dat ene seizoen gezien? Het klopt helaas dat we een licht elftal hebben… maar wie weet wat de komende wedstrijden nog kunnen brengen….

   Beantwoorden

Reageer


+ 9 = 13