Archief voor april, 2013

Column 26: FC Groningen staat net op tijd weer met beide benen op de grond

Gepost door Gerard red. maandag 29 april 2013 | 13:03 uur

Afgelopen zaterdag speelde FC Groningen een dramatische uitpot tegen PSV Eindhoven. Na 45 minuten stond het al 5-0 en een monsterscore leek in de maak. Gelukkig redde de FC in de tweede helft nog de eer door twee treffers te maken, waardoor de eindstand nog enigszins meeviel. Na afloop was ik teleurgesteld over de prestaties, maar misschien was deze nederlaag ook wel goed. We staan nu met twee belangrijke wedstrijden weer met beide benen op de grond. En dat is misschien niet zo slecht gezien de play-offs die steeds dichterbij komen.

Lees verder »

Column

Stage Apau en Lambooij verlengd; Hutten niet langer bij FC Groningen

Gepost door Gerard red. vrijdag 26 april 2013 | 14:31 uur

De stage van oud SC Veendam spelers Mitch Apau en Lars Lambooij bij FC Groningen worden verlengd. Lars Hutten zal echter niet langer meer mee trainen bij de club. Met Tom Overtoom wordt volgende week gesproken. Dit valt te lezen op de officële website van FC Groningen. Het viertal mocht vanaf 8 april mee trainen met FC Groningen nadat SC Veendam failliet werd verklaard.

Lees verder »

Clubnieuws, Transfernieuws

Voorbeschouwing PSV – FC Groningen

Gepost door Jurrien red. donderdag 25 april 2013 | 23:23 uur

VoorbeschouwingFC Groningen kan zich zo goed als zeker gaan opmaken voor de play-offs om Europees voetbal. Via een knappe eindspurt sluit FC Groningen het seizoen zeer waarschijnlijk toch nog af op de plaats waar het dit seizoen voor ging. Lees verder »

Geen toekomst voor Matías Jones, Tom Hiariej en Jonas Ivens bij FC Groningen

Gepost door Gerard red. donderdag 25 april 2013 | 11:10 uur

30. Matías Jones kijkt toeOok valt te lezen in het Dagblad van het Noorden van vandaag, dat Matías Jones, Tom Hiariej (beide verhuurd aan FC Emmen) en Jonas Ivens (verhuurd aan Waasland-Beveren) waarschijnlijk de club zullen verlaten. De drie genoemde spelers hebben nog een doorlopende contract, maar FC Groningen zou niet meer verder willen met het drietal.

Lees verder »

Clubnieuws, Transfernieuws

Binnenkort beslissing over viertal SC Veendam spelers

Gepost door Gerard red. donderdag 25 april 2013 | 11:05 uur

32.-Veendam-doet-wat-terug-2-1Lars Hutten, Mitch Apau, Lars Lambooij en Tom Overtoom krijgen binnenkort meer duidelijkheid over hun toekomst, zo valt te lezen in het Dagblad van het Noorden van vandaag. De viertal spelers van het onlangs failliete SC Veendam mochten de afgelopen weken meetrainen bij FC Groningen en hopen zodoende een indruk te maken bij de FC.

Lees verder »

Clubnieuws, Transfernieuws

Luciano da Silva mag FC Groningen verlaten

Gepost door Gerard red. donderdag 25 april 2013 | 10:57 uur

14. Luciano doet zijn welbekende gebedjeAls er een club zich zou melden voor keeper Luciano da Silva, dan mag deze FC Groningen verlaten. Zo staat in het Dagblad van het Noorden van vandaag. Eerder zou er interesse zijn vanuit Qatar voor de Braziliaan, die zijn huis onlangs ‘Te Koop’ heeft gezet.

Lees verder »

Clubnieuws, Transfernieuws

FC Groningen wil verder met Kees Kwakman

Gepost door Gerard red. donderdag 25 april 2013 | 10:51 uur

Kees-kwakman-2FC Groningen wil verder met centrale verdediger Kees Kwakman. Dat valt te lezen in het Dagblad van het Noorden van vandaag. Kwakman is ook in gesprek met oud-werkgever NAC Breda. “We hebben een oriënterend gesprek gehad”, aldus Kwakman.

Lees verder »

Clubnieuws, Transfernieuws

Financiële injectie voor FC Groningen?

Gepost door Gerard red. dinsdag 23 april 2013 | 12:10 uur

Hans Nijland 9FC Groningen krijgt mogelijk een financiële injectie die de begroting zowel substantieel als structureel een forse boost zal geven. Dat maakte Dick Heuvelman onlangs bekend op zijn blog de Derde Helft. Binnenkort zal de club een persconferentie beleggen om dit fantastische nieuws naar buiten te brengen, aldus Hans Nijland.

Lees verder »

Clubnieuws

17-jarige Deen Nicolaj Forst Jensen op proef bij FC Groningen

Gepost door Gerard red. dinsdag 23 april 2013 | 10:30 uur

Nicolaj Forst Jensen, een 17-jarige centrale middenvelder uit het Onder-17 team van Esbjerg fB, loopt deze week op proef mee bij FC Groningen. Dit meldt de Deense club op haar officiële website. Jensen wordt gezien als een groot talent en heeft nog een contract tot 2015 bij Esbjerg. De komst van Jensen zou oa te maken hebben met de ‘goede banden’ die beide clubs met elkaar zouden hebben.

Lees verder »

Clubnieuws, Transfernieuws

Kees Kwakman gaat in gesprek met oude bekende NAC Breda

Gepost door Gerard red. dinsdag 23 april 2013 | 10:08 uur

De kans dat Kees Kwakman ons aan het einde van dit seizoen gaat verlaten is weer wat groter geworden. NAC Breda zou de centrale verdediger graag willen vastleggen en vandaag zijn er dan ook gesprekken tussen de speler en de club. Dit melde Johan Derksen gisteren bij VITV. Kwakman speelde al eerder voor NAC Breda van 2008 tot 2011.

Lees verder »

Clubnieuws, Transfernieuws