Een trotse eigenaar op website en team

Gepost door Martin 28 december 2011 om 22:17

Sinds 2 oktober 2011 is deze website, FC Groningen Blog, door al de FC Groningen fans te bezichtigen. Eigenlijk is deze website een ‘uit de hand gelopen’ project, nieuwsgierigheid. Hierbij het verhaal en de statistieken vanaf 2-10-2011 tot nu.

Ergens in september ben ik, Martin, gaan bouwen aan fcgroningenblog.nl. Puur uit interesse in FC Groningen ben ik gaan kijken naar wat ik kon maken, geïnspireerd door andere fansite’s. Zonder dat jullie het konden zien ben ik druk bezig geweest om de site wat kleur, vorm, logica en duidelijkheid te geven. Op het gegeven moment begon het er ongeveer zo uit te zien:

Op 2 oktober 2011 was het dan zover, FC Groningen Blog werd officieel online gezet. Er moest nog gigantisch veel gebeuren in het technische gedeelte en ondertussen moest het nieuws er ook nog op komen. Destijds kwamen er per dag ongeveer 10/20 (verdwaalde) bezoekers op de website kijken. De website was totaal nog niet bekend maar ik dacht dat dat vanzelf wel kwam.

Ondersteuning van een ‘super’ fotograaf!

Velen van jullie zijn bekend met de website van Harris, die ieder weekend fotoverslagen online zette, ik wist dat er nog iets miste aan de site, en dat waren foto’s. In november 2011 ging ik met fotograaf Jan Koopman uit Groningen aan de slag, hij wou graag fotoverslagen van de thuiswedstrijden maken. Al snel, na FC Groningen – VVV Venlo had ik door dat dit prachtige foto’s waren. Ondertussen zijn de foto’s alleen maar verbeterd en ik ben hardstikke trots op Jan, die schitterende foto’s maakt, gewoon vanaf de tribune!

Naast Jan Koopman krijg ik tegenwoordig ook hulp van redacteuren Karen en Edgar!

De statistieken van fcgroningenblog.nl 2011

Vanaf 2 oktober 2011 tot vandaag, 28 december 2011 bezochten maarliefst 4927 mensen de website. Over 3 dagen hebben we dus ongetwijfeld een mijlpaal van 5000 bezoekers behaald! Erg mooie afsluiting. Van die 4927 bezoekers waren 2576 uniek, dit betekend dat er 2576 verschillende (unieke) bezoekers de website hebben bekeken. Totaal zijn er 12.600 pagina’s weergegeven.

De gemiddelde tijd op de website is 2 minuten en 18 seconden. Mensen komen overal weg, niet alle bezoekers kwamen uit Nederland, ook Amerika, Engeland, Duitsland, Suriname, België en Zuid-Koreanen bezochten fcgroningenblog.nl. Op de homepage, prikbord etc. na was de Livestream van FC Groningen – FC Utrecht het meest bezocht. Leuk om te weten dat het hoogtepunt van de website op zondag 11 december was, waar 231 mensen de site bezochten na de 0-0 in het Gelredome tegen Vitesse.

Update 30-12-2011 om 11.07: En we zijn gisteren de mijlpaal van 5000 bezoekers gepasseerd!

Wij gaan door!

Wij gaan in ieder geval door met de website en hopen op nog véél meer bezoekers! Natuurlijk kunnen jullie ons tegenwoordig ook via Twitter, Hyves, Facebook vinden en tevens kun je ons volgen via RSS. Maar het beste kun je gewoon elke dag even op deze website kijken en er lekker op los discussiëren! Ik ben een trotse beheerder en hoop dat deze website met de dag zal groeien!

Lees ook:

 • Voorbeschouwing FC Groningen – Heracles Almelo
 • Foto’s van de zaterdagochtend training
 • Hongaren Adam Hajdu en Barnabas Bese op stage

 • Recommend on Facebook
 • Tip on Hyves
 • Tweet dit!
 • Print dit

2 Reacties op “Een trotse eigenaar op website en team”

 1. frans zegt:

  Geweldig mooie site!

  Beantwoorden

Reageer


4 + = 10