Erik Mulder stopt als financieel directeur

Gepost door Martin 10 januari 2012 om 15:06

FC Groningen zal op zoek moeten gaan naar iemand die de functie van Erik Mulder moet gaan vervangen: financieel directeur neemt na 15 jaar, op 1 april a.s., afscheid van de club. Hans Nijland betreurt het vertrek van Erik Mulder.

Mulder zal een functie gaan volbrengen als CFO bij de Lubbers Transport Group. Hij begon zijn carrière in Groningen als penningmeester. Na 1998 maakte hij de overstap naar financieel directeur en tegenwoordig vormt hij met Hans Nijland de directie van FC Groningen. Nijland over het nieuws: “Het vertrek van Erik betreur ik enorm. Hij heeft in de afgelopen vijftien jaar aangetoond niet alleen financieel en juridisch goed onderlegd te zijn, maar ook strategisch ijzersterk te zijn.”

Nijland vertelt daarbij dat Erik Mulder (onder andere) aan het realiseren van de Euroborg een zeer grote bijdrage heeft geleverd. ”Ook heeft hij plaatsgenomen in vele commissies binnen zowel de voetbalbond KNVB als de ECV, die de belangen van de Eredivisieclubs behartigt”, aldus Nijland. Mulder zelf zal FC Groningen niet vergeten en thet volgende hierover:

“Jarenlang heb ik met veel plezier gewerkt bij FC Groningen. Ik heb voor mijzelf echter het besluit genomen om een nieuwe uitdaging aan te gaan in een totaal nieuwe omgeving, buiten de voetballerij. Bij de Lubbers Transport Group zal ik deel gaan uitmaken van de Executive Board en financieel eindverantwoordelijk zijn voor alle elf vestigingen in de zeven landen waarin het bedrijf zelf gevestigd is. De afgelopen vijftien jaar heb ik mogen samenwerken met een fantastisch team van mensen. Ik heb het als een voorrecht mogen ervaren om mijn bijdrage te kunnen leveren aan de groei van de club. FC Groningen zal altijd in mijn hart blijven en ik zal de verdere ontwikkeling van de club op de voet blijven volgen.”

Het zal moeilijk worden om een persoon als Mulder te vervangen. Uiteraard heeft FC Groningen het hier al over gehad met de Raad van Commissarissen en de directie. De club wil ook na het vertrek van Mulder blijven werken met ten minste 2 directieleden.

Lees ook:

  • Recommend on Facebook
  • Tip on Hyves
  • Deel op Linkedin
  • Deel op nuJIJ
  • Tweet dit!
  • Print dit

Reageer


3 + 6 =