Liveblog: FC Groningen op trainingskamp Tenerife

Gepost door Martin 11 januari 2012 om 23:59

FC Groningen zit op Tenerife! Naast genieten van de zon en de mentale voorbereiding op het tweede seizoensgedeelte, zal er ook een oefenwedstrijd plaatsvinden en wordt er dagelijks getraind. Via deze liveblog proberen we jullie zo up-to-date mogelijk te houden. Voor alle foto’s en video’s zie http://bit.ly/zKxFSY.

Zondag 15 januari:

Het trainingskamp zit er alweer op! Vandaag keren de spelers, verslaggevers, sponsors en ander aanhang terug naar Groningen. Pieter Huistra is tevreden over de week op Tenerife.

Zaterdag 14 januari:

Nog 1 volle dag mogen de spelers, staff, sponsors en de rest zich nog verdoezelen op het zonnige Tenerife. Voor vandaag staan er nog een ochtend- en middagtraining op de spelers te wachten. Morgen zal de selectie terugkeren naar Groningen op zich voor te bereiden op een spetterend tweede seizoensgedeelte!

”Bij de ochtendtraining op Tenerife staat ook Emil Johansson weer op het veld. Van Loo, Texeira, Andersson en Suk doen krachttraining.” dat meld Hans Nijland op zijn Twitter. Het gaat duidelijk beter met Emil Johansson die er alles aan wil doen om zich te bewijzen bij FC Groningen. Als afsluiting van het trainingskamp vond er nog een beach volleybal toernooi plaats. Andersson, Suk, Johansson, Texeira, Van de Laak en Van Loo deden hier niet aan mee. Vanavond zullen we nog een aantal foto’s ontvangen van de spelers in het hotel!

Vrijdag 13 januari:

Na de enkele training en het oefenduel van gisteren, staat er voor alleen een ochtendtraining op het programma. FC Groningen zit nu nog 2 volledige dagen op het zonnige eiland en keert daarna terug naar het ó zo mooie, zonnige Groningen.

”Bij de ochtendtraining op Tenerife ontbreken Van Loo, Suk, Johansson Texeira en Andersson op het veld. Zij volgen een individueel programma.” verteld Nijland. ”Het laatste trainingskamp van scheidend teammanager Theo Huizinga. Vanmiddag heeft hij een borrel met de meegereisde sponsors op Tenerife.” De spelers hebben de rest van de dag rust. Morgen vind er nog 2 keer een training plaats, voor het laatst.

Donderdag 12 januari:

Vandaag is een speciale dag voor de selectie van FC Groningen, vanavond om 17.00 uur plaatselijke tijd (18.00 uur in NL) vind het oefenduel tegen Quick Boys plaats op het Tenerife Top Trainings centrum. Zojuist meldt de officiële site van FC Groningen dat de oefenwedstrijd verschoven is van 17.00 uur plaatselijke tijd naar 16.30 uur plaatselijke tijd.

Foto’s met dank aan Emiel Venema | Verslaggever FC Groningen TV

De wedstrijd FC Groningen – Quick boys is geëindigd in 5-0. Voor een wedstrijdverslag, zie rechts bij laatste berichten: FC Groningen wint met 5-0 op Tenerife.

Woensdag 11 januari:

Ook vandaag zal de selectie weer 2 trainingen afleggen op het Tenerife Top Training complex. Het weer op Tenerife is prima en FC Groningen heeft het naar zijn zin. De bedoeling is om deze positieve instelling mee te nemen naar Nederland. Morgen zal de oefenwedstrijd tegen Quick Boys plaatsvinden.

”Partijspel 10 tegen 10 tijdens de ochtendtraining eindigt in 3-0 voor het team van Brian van Loo. Doelpunten van Pedersen, Tadic en Bacuna.” dat meld Hans Nijland. Het is 24 graden en met een stevige wind is de sfeer prima. Relaxed, volgens FC Groningen TV verslaggever Emiel Venema. Lorenzo Burnet viert zijn 21e verjaardag vandaag, hij kreeg een taart tijdens het diner, klik hier.

Dinsdag 10 januari:

De eerste trainingsdag zit er op. Alle 21 spelers begonnen gisteravond aan de training. Emil Johansson moest de groep helaas verlaten vanwege naweeën van klachten in de liesstreek. “Maar het gaat goed en ik heb geen pijn meer” verteld de herstellende Emil. Volgens Huistra lag het kunstgrasveld er prima bij:  “Voor ons als staf is het vooral van belang dat je over een goed veld kunt beschikken tijdens een trainingskamp, het ziet er zeer goed uit.”  Zoals het nu lijkt zal de FC dagelijks om 11.00 en 16.30 uur training op het sportcomplex, dus ook vandaag.

Bij de middagtraining van 16.30 op Tenerife hebben Van de Laak, Johansson, Kwakman, Andersson, Pedersen en Suk aan krachttraining gedaan.

Maandag 9 januari:

De officiële FC Groningen clubsite meldde om 11.45 uur dat FC Groningen vanuit Düsseldorf vertrokken is naar Tenerife. Om 11.40 uur vloog Air Berlin vlucht 2050 naar het Canarische Eiland met een delegatie van in totaal 58 personen. Vanavond is er direct werk aan de winkel. De eerste training zal worden afgewerkt op het sportcomplex vlakbij het hotel La Plantacion del Sur. FC Groningen zal daar dagelijks trainen.

Naast de selectie zijn ook sponsoren mee naar Tenerife. Ook zullen FC Groningen TV, Dagblad van het Noorden en RTV Noord de club op de voet volgen deze dagen. Dat nieuws zal hier natuurlijk ook continu verschijnen! FC Groningen is om 17.40 uur aangekomen op Tenerife, dat meld Hans Nijland via zijn Twitter account. De vlucht is goed verlopen en om 18.30 uur zal de selectie hun eerste training afleggen. Het tijdverschil op Tenerife is 1 uur.

Zondag 8 januari:

Met gezelschap van sponsors en mediavertegenwoordigers reizen Pieter Huistra en zijn ploeg eerst af naar Düsseldorf. Daar zullen zij in de nacht van zondag op maandag overnachten. Maandagochtend vliegen ze daarna naar Tenerife. Tim Sparv heeft ons beloofd tijdens het trainingskamp af en toe een aantal foto’s te sturen! Hier alvast een voorproefje:


Petter Andersson en Emil Johansson op weg naar Düsseldorf, ze hebben er zin in! (Foto: Tim Sparv)

Lees ook:

  • Recommend on Facebook
  • Tip on Hyves
  • Deel op Linkedin
  • Deel op nuJIJ
  • Tweet dit!
  • Print dit

Reageer


6 + = 12