FC Groningen wint met 5-0 van Quick Boys op Tenerife

Gepost door Martin 12 januari 2012 om 22:25

FC Groningen heeft donderdagavond met 5-0 gewonnen tijdens het oefenduel tegen het Katwijkse Quick Boys. Het was een bijzonder moment voor Koen van de Laak, die zijn rentree maakte na meer dan 14 maanden blessureleed.

Over het tijdstip wanneer de wedstrijd begint was wat onduidelijkheid. In eerste instantie zou de wedstrijd om 6 uur (Nederlandse tijd) beginnen. Dit werd uiteindelijk uitgesteld naar kwart voor 6. Vanwege het warme weer moest het veld nog gesproeid worden en startte de wedstrijd rond kwart voor 6. FC Groningen begon met de volgende opstelling:

Luciano; Hiariej, Kappelhof, Van Dijk, Burnet; Kieftenbeld, Sparv, Bacuna, Holla, Tadic; Pedersen

David Texeira had wat last van zijn knieblessure en werd uit voorzorg aan de kant gehouden, zijn vervanger was Nicklas Pedersen. Hans Nijland hield via zijn Twitter account een duidelijke tussenstand bij. Zo stond het na een half uur en 2 minuten exact 1-0 door een doelpunt van Leandro Bacuna. Een kleine 10 minuutjes later maakte Virgil van Dijk de 2-0 met een solo-actie. Kort voor de rust maakte Danny Holla de 3-0 en zo gingen de ploegen de rust in.

10 minuten na rust was het opnieuw raak voor Leandro Bacuna, die zijn 2e doelpunt op het complex van Tenerife Top Training zette. En dan was het zover voor Koen van de Laak. Na een dik jaar blessureleed gunde Pieter Huistra hem speeltijd vanaf de 64e minuut. Op zijn Twitter zegt hij het volgende: ”Good to be back! Ein-de-lijk! Heerlijk gevoel om weer n wedstrijd te spelen. Op naar de Euroborg.”

Op het laatste moment maakt de Koreaan Hyun Jun Suk nog een doelpunt: uiteraard uit een assist van Koen van de Laak. We hopen dat Koen ook in de tweede seizoenshelft van grote waarde is! We gunnen hem, en uiteraard ook de anderen, een prachtige tweede seizoenshelft. We hebben nog een aantal foto’s met dank aan Emiel Venema, die tijdens het trainingskamp op Tenerife ons regelmatig van beeldmateriaal voorziet! Mogelijk volgen er nog meer: