Van Loo: ”Presteren is presteren, en dat moet je wekelijks doen.”

Gepost door Martin 12 januari 2012 om 20:07

Brian van Loo is vanaf het begin van het seizoen de 1e keeper van FC Groningen. De 36-jarige keeper had een paar flinke dieptepunten tijdens het seizoen, maar legt zich er bij neer: ”Een paar keer ben ik gewoon door de ‘ondergrens’ heen gegaan, dat mag gewoon niet gebeuren.”

De tweede doelman van FC Groningen blikt bij RTV Noord tijdens het trainingskamp op Tenerife terug op zijn eerste seizoenshelft onder de lat. Brian van Loo liet zich de laatste 2 maanden van het jaar niet optimaal zien. Pieter Huistra verkoos daarom Luciano da Silva boven van Loo tijdens het competitieduel tegen Vitesse op 11 december 2011. Destijds is Brian van Loo gedegradeerd naar tweede keeper.

Van Loo spreekt zijn slechte optreden niet tegen: ”Als je op eredivisie-niveau speelt moet je wekelijks een bepaald ‘leven’ halen. Een paar ben ik gewoon door de ‘ondergrens’ heen gegaan, dat mag gewoon niet gebeuren.” . FC Groningen staat nu op de 8e plek en er is nog een half seizoen te gaan: ”We zullen het toch met elkaar moeten doen om er gewoon er een goede tweede seizoenshelft van te maken.” vertelt Van Loo, zittend in het zonnetje op Tenerife.

Brian van Loo weet niet hoe zijn toekomst eruit ziet. Luciano, die de huidige eerste keeper van FC Groningen is, gaat veel om met van Loo en hun band is prima: ”We hebben gewoon een goede, vriendschappelijke band met elkaar. We kunnen met elkaar lachen en over bepaalde zaken praten, zoals andere keepers misschien niet met elkaar kunnen. ” Van Loo is niet van plan om op te geven en zal blijven trainen, zo wil hij fit blijven als hij eventueel moet invallen: ”Mocht er een moment komen dat Luciano geblesseerd of geschorst is, wil ik het gewoon zo goed mogelijk invullen.”


Lees ook:

 • Recommend on Facebook
 • Tip on Hyves
 • Deel op Linkedin
 • Deel op nuJIJ
 • Tweet dit!
 • Print dit

1 Reactie op “Van Loo: ”Presteren is presteren, en dat moet je wekelijks doen.””

 1. Harrie66 zegt:

  Word tijd dat die gast met vervroegd pensioen gaat. Ik heb zo’n vermoeden dat Stefan van der Lei, van de b-kern, tegenwoordig niet meer, nog meer waarde heeft.

  Beantwoorden

Reageer


9 + 5 =