De 20-jarige Tim Keurntjes van de B-kern kreeg 2 dagen voor vertrek te horen dat hij zich klaar moest gaan maken voor vertrek naar Tenerife. Keurntjes vervangt de geblesseerde Thomas Enevoldsen en zet zich volledig in: “Ik ben kapot, maar je zult mij niet horen klagen.”

Al eerder mocht Keurntjes in de voorbereiding kennismaken met de eerste selectie. De jongeling mocht mee naar in mini-toernooi, waarbij FC Groningen een paar dagen verbleef in Portugal. Tijdens de KNVB beker tegen AZ kwam Keurntjes in de verlening ook in actie: Na 2 minuten spelen zette hij zijn eerste doelpunt al. De linksbeen is blij dat hij bij de selectie zit: “Dit is opnieuw een mooie kans om me te bewijzen”, zegt Keurntjes na de training bij het complex van Tenerife Top Training. “Ik ben kapot, maar je zult mij niet horen klagen.”

Tim Keurntjes is niet geheel tevreden over zijn prestaties tijdens het afgelopen seizoen: “In de voorbereiding mocht ik vorig jaar dus met de eerste selectie mee naar Portugal en daarna trainde ik ook regelmatig mee met de jongens, maar in de wedstrijden van de Beloften kon ik onmogelijk tevreden over mezelf zijn. Ik speelde mee, terwijl ik bepalend wilde zijn. Het verschil wilde maken. Ik had mezelf voor dit seizoen voorgenomen weer op nul te beginnen en op die manier stappen te gaan maken. Ik heb dit seizoen zo’n twaalf keer bij de eerste selectie gezeten, geloof ik, en in de bekerwedstrijd tegen AZ mocht ik invallen en wist ik ook te scoren. Wat dat betreft gaat het nu veel beter.”

Sinds het vertrek van doelman Agil Etemadi, die destijds aanvoerder was, verkoos trainer Dick Lukkien Tim als aanvoerder: ”Ja, het zegt me wel iets. Blijkbaar ziet de trainer dat ik dingen kan regelen in het veld. Het geeft je bovendien verantwoordelijkheid en dat is een goed teken.”  Normaal is Keurntjes linkermiddenvelder, maar op Tenerife krijgt Keurntjes de kans om zich te bewijzen als linksback: ”Mij maakt het niet uit. Ik geniet. Prachtig weer, goede trainingsomstandigheden, een schitterend hotel. Maar ik ben hier met een doel: ik wil me deze week laten zien.” aldus Tim Keurntjes. (Bron: Fcgroningen.nl)


Lees ook:

  • Recommend on Facebook
  • Tip on Hyves
  • Deel op Linkedin
  • Deel op nuJIJ
  • Tweet dit!
  • Print dit

Reageer


7 + 5 =