In de FC Groningen wandelgangen

Gepost door Martin 30 december 2011 om 10:59

Het einde van het jaar nadert maar het einde van de transferperiode niet. Zo heeft Udinese belangstelling bij David Texeira, zit FC Twente nog steeds achter Dusan Tadic aan en krijgen we er misschien nóg een stagiaire bij! Lees gauw verder voor uitgebreider nieuws.

Volgens de Italiaanse weblog CalcioPro zou Udinese het oog op David Texeira gericht hebben. Diverse media melden dat hun scouts al meerdere malen op de tribune in onze ‘Groene kathedraal’ hebben gezeten. Maar we nemen dit nog niet ál te serieus. In een interview met Goal.com verteld scout Jurrie Koolhof dat FC Groningen een goeie band heeft met Uruguay en sluit niet uit om nog meer Uruguayaan te halen:

“Groningen staat daar hoog aangeschreven”, aldus Koolhof. “We worden gewaardeerd. Ze weten dat spelers via Groningen iets kunnen bereiken. Andersom past de mentaliteit van de spelers ook goed bij Groningen. Het is een klein land, maar de discipline van de mensen is bewonderenswaardig. Duiken doen ze wel, strafschoppen versieren, al heb ik David dat niet zien doen. We blijven actief scouten in Uruguay. Zo’n relatie opbouwen is een proces. Dat houdt niet op.”

Interesse in Dusan Tadic nog steeds zeer hoog

Vanaf de éérste dag van de transferperiode, en zelf daar voor al, bloeide de belangstelling in de ‘Assists-king’ Dusan Tadic. Volgens Hans Nijland zaten tijdens de wedstrijd FC Groningen – FC Utrecht de halve Bundesliga op de tribune en zelfs gigantische clubnamen als Bayern München kwamen voorbij.

FC Twente heeft ook een rol in de zaak-Tadic, de Tukkers willen deze winterstop nog af van de tegenvallende Bajrami. Verder zou Janko gevolgd worden door clubs uit Rusland, Turkije en Engeland. Volgens AD zou de vraagprijs voor Janko rond de 6 miljoen euro liggen en zo zou FC Twente genoeg geld beschikbaar hebben voor een nieuwe aankoop.

FC Groningen bied Dejan Meleg een stage aan

Via FCGonline kwamen wij bij het bericht dat FC Groningen de 17-jarige Dejan Meleg een stage heeft aangeboden. De 17-jarige (linker)middenvelder met een lengte van 1.83 meter FK Vojvodina, de vorige club van Tadic. Sportske.net vertelde dat de jongeling was uitgenodigd voor deze winterstop:

”Ze keken naar een jeugdwedstrijd van Vojvodina en waren tevreden met mijn spel. Ik kreeg een uitgenodiging om in de winterstop af te reizen naar Nederland, om daar hun gast te worden voor meerdere dagen, en om een aantal trainingen mee te doen” zei Meleg.

Echter is  Meleg niet meteen gaan happen op het aanbod. Hij wil zich eerst bewijzen bij FK Vojvodina:

”Ik heb een contract bij Vojvodina en ik wil daar vechten voor een basisplaats. Ik denk ook dat ik nog te jong ben om al af te reizen naar het buitenland. Er zullen opties zijn om door ”sectoren” te gaan, maar ik wil eerst mijn stempel zetten bij Vojvodina”, concludeerde de 17-jarige Meleg.

Lees ook:

 • Recommend on Facebook
 • Tip on Hyves
 • Deel op Linkedin
 • Deel op nuJIJ
 • Tweet dit!
 • Print dit

6 Reacties op “In de FC Groningen wandelgangen”

 1. koen zegt:

  Hoe is het eigenlijk met die Koreaan die op proef was? Ik hoor de laatste tijd niks meer van m?

  Beantwoorden
  • Martin zegt:

   Ook voor ons (Fc Groningen blog) is dit nog een raadsel.. Er word momenteel niks meer over naar buiten gebracht. Maar er komt vanzelf antwoord!

   Beantwoorden
   • koen zegt:

    Oke, bedankt!

    Beantwoorden
    • Martin zegt:

     We weten dat Kim Young-Chan een goede indruk heeft achtergelaten.. Echter welke afspraken er gemaakt zijn, waar hij is, en of hij nog terugkomt is een raadsel.

     Maar zodra er iets bekend word gemaakt zal het op deze website verschijnen!

     Beantwoorden
 2. kees zegt:

  je hoeft waarschijnlijk niet lang te wachten…want het heeft natuurlijk met de transferwindow te maken, die van 1 – 31 januari 2012 loopt…Maar uit het feit dat hij graag wilde (komen), en FC Groningen ook, mag je toch wel concluderen dat er een contract aankom, anders was er allang een droog kort berichtje van aftesten van Groningenh-zijde gekomen.

  Ik denk verder, dat er heel hard is gewerkt aan de (mogelijke) transfers oin januari: Tadic?, Ivens?, Luciano?…nog een???
  Verrassingen sluit ik niet uit!
  gelukkig Nieuwjaar, Martin! – Kees

  Beantwoorden
 3. hertop zegt:

  Hoi “vrienden” van F.C Grunn.
  Bij deze wil ik iedereen die een warm hart voor ons F.C allemaal een goede jaarwisseling wensen.
  En vooral een gezond,sportief en gelukkig nieuwjaar wensen.
  En 22-01 gaan we weer allemaal naar onze club,en gaan op naar de 5e plek.

  Gr Herman

  Beantwoorden

Reageer


3 + 5 =