Ziekenboeg FC Groningen raakt langzaam leeg

Gepost door Martin 10 januari 2012 om 13:44

Aan het einde van het eerste seizoensgedeelte kampte FC Groningen met een vrij grote ziekenboeg, met de ene blessure nog ernstiger dan de ander. Gelukkig begint de selectie langzamerhand weer wat fitter te worden: maandagavond begonnen alle 21 meegereisde spelers aan de training op het Canarische eiland Tenerife, dat meld fcgroningen.nl. 

Niet iedereen rondde de training volledig af in verband met blessures, maar de verbetering is in zicht.Aan het begin van dit seizoen werd de Zweedse Emil Johansson aangetrokken door de FC. Ver kwam hij niet, op 2 wedstrijden na zit de Zweed tot nu toe iedere wedstrijd op de bank vanwege een liesblessure. Op het trainingskamp op Tenerife moest Johansson als eerste en enige de groepssessie voortijdig verlaten: de Zweed kampt nog met naweeën van zijn blessure. “Maar het gaat goed, ik heb geen pijn meer” , aldus de positieve Johansson.

Ook Hyun-Jun Suk krabbelt er weer aardig bovenop. De Koreaan doet het vanwege zijn knieblessure nog wel even rustig aan: ”Vandaag (dinsdag) zal ik bijvoorbeeld uit voorzorg maar één keer trainen en niet twee keer op het veld staan.” Suk mocht 4 keer invallen bij FC Groningen en scoorde in die wedstrijden 3 keer. De Koreaan liet in ieder geval bij ons een erg goede indruk achter. Zodra hij volledig hersteld is zullen we vast nog meer van hem zien, want hij heeft ons beloofd 17 doelpunten te maken dit seizoen.

Ook Jonas Ivens is terug, hij traint inmiddels weer volop mee. Ivens had de afgelopen tijd een lichte enkelblessure, maar is, evenals Kees Kwakman, weer zo goed als hersteld. Kwakman doet het ook nog even wat rustig aan maar zal spoedig weer vóór Luciano in de centrale verdediging te vinden zijn.

Rentree van Koen van de Laak – Een jaar lang blessureleed

Koen van de Laak moest een jaar lang op de bank zitten met een knieblessure. Vanaf 2005 is Koen al de trouwe middenvelder bij FC Groningen. Ook met hem gaat het stukken beter. Hij vertelt het er volgende over op de officiële clubsite:

“Ik heb tot nu toe in 2012 alles mee kunnen doen en kan honderd procent belasten. Af en toe heb ik nog wel last van kleine pijntjes, maar dat is normaal omdat het lichaam weer balans moet vinden. Normaal gesproken had ik afgelopen vrijdag in de oefenwedstrijd tegen Cambuur al mijn eerste minuten weer gemaakt, als dat duel niet was afgelast. Ik hoop nu donderdag tegen Quick Boys mee te doen.”

Al met al gaat het stukken beter met de selectie en raakt de ziekenboeg langzaam leeg. Een erg positief bericht waar iedereen vrolijk van wordt. Zo kunnen we de tweede seizoenshelft met een frisse start beginnen en ons terug knokken naar die 5e (?) plaats!

Lees ook:

  • Recommend on Facebook
  • Tip on Hyves
  • Deel op Linkedin
  • Deel op nuJIJ
  • Tweet dit!
  • Print dit

Reageer


+ 6 = 12